Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

[XP] Wat is 1394-verbinding?

Anoniem
praatpaal
6 antwoorden
 • Ik heb een Medion PC (MD8008).
  Als ik kijk naar 'mijn netwerk' dan zie ik daar 2 verbindingen:

  1) LAN verbinding (SiS 900 PCI Ethernet Card)
  2) 1394-verbinding

  Wat is precies die 1394-verbinding?

  (De reden van de vraag is dat zonder Netwerkbrug tussen bovenstaande 2 de DHCP-functie niet werkt. Ik bedoel dat m'n PC geen IP-adres 'aanneemt' van m'n router)
 • Een 1394-verbinding is volgens mij de firewire poort.
 • Dat zou best wel eens kunnen, maar waarom accepteerd m'n PC pas een IP-adres van m'n router als ik die netwerkbrug gemaakt heb?
  Moet is soms m'n ethernetkaart opnieuw installeren?
 • Nee, ik vind het ook vreemd. Normaliter werkt Windows XP (bij mij tenminste) zonder netwerkbrug. DHCP wordt bij mij overigens door een router uitgevoerd. De WIndows (server) zal dit alleen doen als je internet delen aanzet. Ik zou toch nog eens al je instellingen (en dus XP netwerk wizard doorlopen). Meldt even welke keuzes je hebt gemaakt. Vertel ook iets meer over je thuisnetwerk. Die netwerkbrug is dus echt niet nodig, tenzij je een rzendsnelle directe verbinding middels firewire tussen 2 computers wil maken.
 • Het onmogelijke is gebeurd! Het werkt! :o

  Ik heb de Netwerkbrug verwijderd. Ik het de 1394-verbinding (firewire) uitgeschakeld. De SiS-900-Based PCI Fast Ethernet verbinding verwijderd en geheel gedeinstalleerd.
  Hierna computer opnieuw opgestart. Netwerkkaart gevonden en automatisch geinstalleerd. Laatste software bij SiS vandaan gehaald en geinstalleerd.
  En wat ik toen zag heeft mij :D gemaakt!

  Dus toch misschien een omgevallen bitje. :cry:
 • Op zoek naar een antwoord op mijn netwerkvraag kom ik deze oude thread tegen.
  Ik heb een heleboel ellende met mijn netwerkje van slechts 2 pc's achter de rug en het spul doet het eindelijk (weer). Maar nu heb ik inderdaad drie netwerk-elementen: LAN, 1394 en een netwerkbrug. Alles doet het dus en ik zou het misschien zo maar moeten laten.
  Maar ik begrijp helemaal niet waar die 1394 nu eigenlijk voor is. Ik heb hem in elk geval niet aangemaakt. Het is dus een eigenwijzigheidje van XP denk ik.
  Maar… anders dan in deze thread kan ik de brug niet ongestraft uitschakelen. Als ik dat doe, werkt het allemaal niet meer. Ik begrijp er dus niets van. En vraag mij af of er iemand licht in de duisternis kan brengen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.