Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloos netwerk met Chello

Anoniem
Noesje1
6 antwoorden
 • Eindelijk was het me dan gelukt een draadloos netwerk op te zetten onder Chello … nu is alleen mijn probleem dat ik zodra ik de computer boven aanzet hij vraagt of ik de Chello service wil installeren.
  Nou oké ik installeren, doet beneden mijn internet het niet! :(
  Hier vraagt hij weer precies hetzelfde, ik dus weer installeren doet boven het weer niet! … wie o wie heeft hier een oplossing voor?? :wink:
 • Heyy,

  Chello service verwijderen en netjes zelf de instellingen instellen. Chello service doet het goed voor een pc recht aan Chello, zonder neit.

  Timo
 • Oké … dan komt hier mijn volgende vraag ….
  Hoe doe ik dat? En krijg ik dan geen problemen met de router en draadloze netwerkkaarten?? :wink:

  Diotav
 • Chello services staat dan denk ik als software geinstaleerd. Software kan je verwijderen via configuratiescherm -> software. Daar staat hij denk ik dan tussen. Met de knop verwijderen kan hij alles verwijderen.

  Voor inet moet je dan zelf de instellingen maken (of als je DHCP netjes hebt draaien op de router kan je hem auto een IP laten ophalen).

  Timo
 • [quote:ce49dad938="diotav"]Oké … dan komt hier mijn volgende vraag ….
  Hoe doe ik dat? En krijg ik dan geen problemen met de router en draadloze netwerkkaarten?? :wink:

  Diotav[/quote:ce49dad938]Chello service lijkt mij volledig los te staan van je router en netwerk. Sterkers nog alleen bij de duurdere paketten mag je een netwerk draaien. Daar vanuit gaande moet je zorgen dat het MAC adres klopt van de draadloze router, maar je hebt verbinding met Chello, ook op de clients, dus dat lijkt wel goed te zitten. Zoals al gezegd: handmatig verder. Chello heeft immers niets met jouw lokale netwerk te maken, dat moet je zelf regelen. Misschien zelfs dat het storend werkt om dat de router misschien wel de Chello-verbinding exclusief forward naar de pc die dus met Chello service werkt, immers voor Chello lijkt het dan dat die PC rechtstreeks aan het net hangt, terwijl dat niet zo is….
  Dus stel de router in op DHCP of handmatig IP
  en doe dat bij de clients ook. Vul bij de clients de gateway in (vaak 192.168.0.1) eventueel nog de DNS'sen van Chello, bijv 212.142.28.66 maar dat kan per regio verschillen.
  Met al dat draadloze gecommuniceeer van jouw router met de draadloze netwerkkaarten heeft Chello (gelukkig) niets van doen… (zou alleen maar extra netwerkbelasting geven….)
 • Oké … bedankt voor de reacties!
  Op dit moment verloopt alles nog goed! :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord