Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

[wlan] verbinding goed, pingen fout

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Ik heb het volgende probleem:

  2 Asus wlan kaartjes gekocht (11mbps, 1pcmcia (WL103b), 1pci (WL-130b) om zo mijn laptop van draadloos internet te voorzien.

  Als ik binnen een straal van ongeveer 5-12 meter blijf, gaat alles goed. (verbinding tussen de 80-100%) Kom ik hier buiten, stopt hij met pingen, maar de verbinding blijft volgens de tool van asus wel 70-60%. (op de pcmcia kaart zelf 90-95)

  Op de pc van de pci kaart valt dan ineens de verbinding weg. (signaal sterkte ongeveer 60-70%)

  Toen heb ik nog geprobeert naar buiten te lopen, met laptop. En door 1 buitenmuur heen kom ik ongeveer een meter of 10 van pci kaartje, dan komt het zelfde probleem weer de kop op steken.


  Dit klopt volgens mij niet helemaal, aangezien beide kaartjes 40mtr. indoor moeten kunnen. Er zitten wel wat muren tussen, maar 10meter vind ik wel heeel erg laag….

  Had deze kaartjes eigenlijk gekocht om van de zomer buiten te gaan zitten, maar dat gaat voorlopig duz niet lukken

  Iemand?

  bvd

  P.s.

  Om me even aan de faq de houden

  Laptop Os: Windows 2000 prof
  Pc Os: Windows 2003 enterprise server

  Heb al flink wat gegoogled en op verschillende forums ook al posts geplaatst, waar niemand iets nuttigs heeft te vertellen. Heb nieuwste drivers van de asus site afgehaald, en daar ook wat rond gekeken maar hun support op het PCI kaartje is helemaal weg (lijkt het)

  Alles werkt goed, zolang ik maar in de buurt blijf (binnen 5-10mtr) dus ip adressen etc staan goed…..

  EDIT: Openingspost geupdate
 • Zit er geen signaalwerend spul in je muren… :D ?
 • Zou goed kunnen, maar dan zou het signaal niet op 60-70% moeten staan. Dat snap ik juist niet, waarom het signaal sterk is, en et pingen neit goed gaat
 • Als je weg loopt met de laptop loopt de ping tijd dan op voordat je een time out krijgt?

  Toevalig al eens een ander kanaal geprobeerd?
 • Verschillende kanalen geprobeert. De ping blijft volgens mij vrij constant. De verbinding zit dan ook nog steeds op 60/70%. Het is iig niet zo dat hij ineens omhoog schiet.
 • Ligt het misschien niet aan je accespoint? Ik had eerst een linkSys 54G router/modem/54G en ik had erg slecht bereik in het hele huis. Daarnaast had ik al gauw 50% signaal verlies zodra er een muur tussen zat.

  Ik stapte daarna over naar us robotics en alle problemen waren in 1 keer opgelost. Ik kan nu bijna overal internetten en zelfs met een dikke gewapende planfon!
 • Hoe staat de nselheid van de kaartjes ingesteld, het is zo dat als de ontvangst minder wordt, de kaartjes automatisch op een lagere snelheid moeten gaan draaien, als die echter hard ingegeven staat, kan hij geen lgere snelheid forceren en kan hij inderdaan time-outs gaan geven.
 • Ik heb geen ap. Gebruik alleen 2 wlan kaartjes. Mijn snelheid heb ik bij beide op fully auto staan.

  Edit:

  Kom nu achter het volgende:

  Bij het buiten bereik raken van de kaartjes:

  Pci pc zegt: verbinding verbroken, en kan geen netwerken meer vinden
  Pcmcia laptop zegt: Signal strenght: 76% connected 11mbps, terwijl op de andere pc de verbinding verbroken is. Ook kan de laptop het netwerk nog vinden in de search optie van het asus programma. En nu vat ik er dus helemaal niks meer van
 • Nog iemand, zit nog steeds met het probleem. Heb inmiddels de shop en asus zelf al gemailt en ben aan het wachten op reactie. Als extra vraag, iemand ervaringen met een WEL goed werkend PCI kaartje?
 • Als ik zo nadenk (met mijn brakke kop, gisteren 'klein' feestje gehad bij een vriend) heb jij dan ook nieuwe netwerk kaarten nodig :-?
  Met je huidige 2 kaartjes heb je slecht bereik, dat wordt er met deze router niet veel beter op. Want dan kan de router nog wel een sterk signaal door de buurt heen stralen, maar je huidige netwerk kaarten hebben een te slecht bereik.

  Groeten,
  Maarten

  EDIT:
  Ik heb zelf de Linksys WMP11 in 2 pc's. Als ik de beide pc's als ADHOC instel, hebben ze 90% bereik door 2 bakstenen muren heen. Als ik jou was zou ik wel voor een 54MB/sec netwerk gaan: Ik kan met gemiddeld 500KB/sec bestanden over het netwerk sturen (van bedraad naar draadloze pc) en als we nog een ADSL snelheidsverhoging krijgen kan het netwerk die snelheid niet bij houden :P

  EDIT #2:
  De 5Ghz kaartjes hebben wel een minder groot bereik. Dat komt doordat hoe hoger het aantal Hz van een verbinding is, hoe minder ver het signaal komt (allemaal natuurkunde jongens :wink: ).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.