Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

access point ip range

Anoniem
Sellis
3 antwoorden
 • heey,

  ik heb dus een netwerk bestaande uit een sweex adsl router daarop is een pc aangeslote en een access point. in me laptop heb ik een draadloze kaart zitten. Alles werkt perfect ik kan internette op de laptop en op de pc ook.

  maar nu wil ik wat beveiligingen instellen maar daarvoor moet ik in de webconfiguratie van het access point kunnen komen (asus wl-330) maar dat gaat dus niet. ik denk dat het komt door het volgende de sweex router werkt met ip adressen in de range van 10.x.x.x en het access point in de range van 192.x.x.x als ik naar device discovery ga en dan wil configureren lukt dat niet en geeft hij de fout van die ip ranges .

  daaronder staan een scherm waar ik een ip adres moet invoeren zal wel iets worden van (192.168.1.5) en daaronder een subnet mask (255.0.0.0)

  en daaronder een gateway maar moet dat dan de gateway van de router zijn ?? (10.0.0.2) of iets anders? :-?

  daaronder staat of ik dns wil aanzette moet dit ook??

  nou wie kan me ff helpe kom der niet meer uit :(

  ik hoor het wel

  alvast bedankt,
 • Je kan je pc of laptop handmatig een IP adres geven in de range van de router. Dan moet je er wel ik kunnen komen. Dan is het handig om alles toch in eenzelfde reeks te gaan zetten.

  Subnet van 192.168.1.x wordt dan 255.255.255.0
  Gateway = IP adres van de router.

  Nogmaals persoonlijk zou ik de IP afdressen van router en WAP in dezelfde reeks houden.

  Suc6
 • het probleem is dat ik het ip adres van het access point niet kan veranderen. op de router staat dat het access point 10.0.0.6 krijgt maar als ik dan via een programmaatje van asus kijk staat er 192.168.1.1 krijgt een access point dan twee adressen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.