Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Edimax Wireless Router Configuratie Probleem

Anoniem
marotick
12 antwoorden
 • Ik heb de Edimax Wireless Router BR-6104WG, en het werkt goed met Chello met twee computers allebei draadloos het internetten. Maar ik kan nu niet via de normale procedure met het ip-adres intypen in internet explorer de router inkomen 192.168.2.1, zowel met een kabel aan de router als draadloos heb ik het geprobeerd. Ik heb de laatste firmware geinstalleerd.
  Weet iemand hier een oplossing voor?
 • [quote:fac9814a4a="T84nl"]Ik heb de Edimax Wireless Router BR-6104WG, Maar ik kan nu niet via de normale procedure met het ip-adres intypen in internet explorer de router inkomen[/quote:fac9814a4a] Maar weet je dus zeker dat het ingetypte ip-adres de juiste is? Je zou het Authorisatiedialoog te zien moeten krijgen. Welke (fout)melding krijg je te zien?
 • Ja, dat weet ik zeker staat zelfs vermeld bij de netwerkverbinding dat dat het ip-adres van de router is.
 • [quote:98cf45f9c6="T84nl"] Ja, dat weet ik zeker staat zelfs vermeld bij de netwerkverbinding dat dat het ip-adres van de router is.[/quote:98cf45f9c6] Maar wat ging er dan mis? Had je een foutmelding. Of kreeg je die Authorisatiedialoog wel te zien, waar je de gebruikersnaam en wachtwoord moest invullen. Ging het dan fout tijdens de Authorisatie?
 • Ik krijg niet eens een autorisatiescherm, internet explorer blijft heel lang laden en geeft uiteindelijk het bericht The page cannot be displayed .
 • [quote:8c6a162b3a="T84nl"]Ik krijg niet eens een autorisatiescherm, internet explorer blijft heel lang laden en geeft uiteindelijk het bericht The page cannot be displayed .[/quote:8c6a162b3a] Dat is ook de melding die verschijnt als het ip-adres fout is in getypt. Heb je wellicht toen je die router voor het eerst configureerde, die ip-adres van de router gewijzigd? Als je de juiste ip-adres van de router niet meer weet, of er niet achter kan komen door een aantal ip-adressen die het zouden kunnen zijn te pingen, dan zit er niets anders op dan de router te resetten, en opnieuw te configureren. Hoe de router te resetten staat ongetwijfeld in de handleiding van de router.

  Als je echter zeker weet dat de ip-adres van de router niet is gewijzigd, en je 'm ook niet kunt pingen, dan zou 'm kunnen laten testen bij de winkel waar je 'm hebt gekocht.
 • Het is zeker het juiste ip-adres omdat ik wel es heb gehad dat ie het zomaar deed als ik lang de computer met een kabel eraan liet hangen. Weet niet meer of dit kwam omdat ie er lang aanzat. Het namelijk ook wel es de stekker eruit getrokken en dan deed ie het ook na een tijdje. Maar vind dit niet echt handig. Dus daarom wil ik dat je op de normale manier de router moet kunnen benaderen.
 • [quote:d63537f838="T84nl"] Ja, dat weet ik zeker staat zelfs vermeld bij de netwerkverbinding dat dat het ip-adres van de router is.[/quote:d63537f838] Voordat ik dit vergeet. Waar zag je dat ip-adres precies staan? Ik neem aan dat je hebt gedubbelklikt op de LAN-verbinding voor je internet, en ondersteuning. Bij Standaard -gateway staat het ip-adres van de router.
 • Ja, klopt heb daarop gedrukt. En het staat in de gebruiksaanwijzing van de router. En dit ip-adres heeft al eerder gewerkt en heb nooit daarin wijzingen aangebracht.
 • [quote:0aad8aa0cd="T84nl"] En het staat in de gebruiksaanwijzing van de router. En dit ip-adres heeft al eerder gewerkt en heb nooit daarin wijzingen aangebracht.[/quote:0aad8aa0cd] Ik heb intussen de pdf gebruiksaanwijzing van je router gedownload. Daar staat inderdaad dat ip-adres dat je meldde. En als je 'm pingt
  [code:1:0aad8aa0cd]
  ping 192.168.2.1
  [/code:1:0aad8aa0cd][Enter] krijg je dan een foutmelding? Zo ja, Dan zijn er volgens de gebruiksaanwijzing van je router twee manieren van resetten. Korter dan 4 seconden met behoud van de router configuratie. Langer dan 4 seconden, waarbij de configuratie van de router terug gaat naar de fabriek configuratie.
 • Het pingen tot dat ip-adres verloopt tot een goed einde, er worden vier pakkets verzonden en ook vier ontvangen. De router resetten dat heb ik ook gedaan dat werkt, maar ik vind dat onhandig omdat zo mijn internet steeds wegvalt. En vind nog steeds dat het op de normale manier moet kunnen.
 • Raar misschien maar ik had een paar dagen geleden precies hetzelfde met mijn Sweex Router LB00021 (niet draadloos). Ik moest na een bepaalde tijd steeds eerst de stekker eruit trekken en er weer in of een "korte" reset doen. Daarna kon ik pas weer in het configuratiescherm van de router komen. Overigens ook 192.168.2.1.

  Ik had, wegens een te kort kabeltje, de router op de subwoofer gezet. Gisteren heb ik de router verplaatst. Eerst nog met het te korte kabeltje (vandaag een langere gekocht). Vanaf gisteren geen enkel probleem meer gehad.

  Wie weet………..

  Succes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.