Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

-VPN- Aanmeldserver niet toegankelijk via router ?

Anoniem
Leo S
3 antwoorden
 • Ik heb op het werk een server staan. Nou heb ik een router tussen de proxy-server (MS ISA Server) en de rest van het netwerk gezet.

  Verbindingen kloppen nu allemaal weer alleen als ik nu een VPN verbinding wil maken dan maakt hij wel verbinding met de Proxyserver maar aanmelden blijft Windows op hangen…. Hij kan de aanmeldserver niet bereiken.

  De proxyserver kan zonder problemen de Domein-server bereiken en de domein-server (Windows 2000) kan ook zonder problemen de proxy-server bereiken. Ook is de proxy-server op het domein aangemeld.

  Proxy Server 192.168.3.100

  Extern 192.168.3.200
  router
  Intern 192.168.2.3

  Domein server 192.168.2.1

  Nou heb ik al geprobeerd om een route te leggen in Routing and Remote Access naar 192.168.2.0 mask 255.255.255.0 Gateway 192.168.3.200 omdat ik dacht dat VPN de aanmeld server misschien om deze reden niet kon bereiken….

  Iemand enige idee ?
 • Waarom heb je in hemelsnaam een router tussen de isa-server en de rest van je netwerk hangen? Dit is vragen om problemen, zeker als het om VPN gaat.
 • Omdat er 3 netwerken via dezelfde proxy-server internet moeten krijgen…

  De routers blockeren elkaar onderling zodat ze elkaar niet kunnen bereiken maar dat ik via een VPN verbinding wel alles kan bereiken mits het juiste password is gegeven. Dit werk allemaal prima alleen nu kan de proxy-server de aanmeld server niet bereiken….

  Dit is gek want het werkt wel allemaaal…. De proxy-server kan aanmelden op het domein en ook kan de proxy-server de domein-server pingen…. Dus waarom via VPN niet ?!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.