Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

DRAADLOOS NETWERK?

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik heb zelf 1 pc met een Planet internet Abbonement met een USB modem (zo'n rooie). In mijn pc zit een "normale"netwerkkaart. Nu heb ik sinds kort ook een laptop met een draadloze netwerk kaart. Nu wil ik dus draadloos kunnen internetten. Mijn idee was dan ook om de bedrade pc als proxyserver te gebruiken. Ik moet nu dan dus waarschijnlijk een draadloze hub kopen (geen router want internet gaat via de bedraade pc, die situatie blijft dan toch ongewijzigd?) Maar er moet dus wel een draad in die draadloze hub kunnen (draad van netwerkkaart naar draadloze hub). Dan zou ik toch draadloos mijn andere pc moeten kunnen bereiken ?
 • Normaal gesproken wel, maar het nadeel van zo´n configuratie is wel dat de vaste pc altijd aan moet staan om via de laptop te kunnen internetten.
  Je zou beter een draadloze router kunnen kopen. De vaste pc kun je dan gewoon via de netwerkkaart, met een kabel, op de router aansluiten en de laptop maakt draadloos verbinding.
 • Ik heb nu dus een wirelless accespoint gekocht, ik hoef deze toch niet op een bedraade hub aan te sluiten ? ik kan hem toch ook gewoon aansluiten op mijn netwerkkaart in mijn bedraade pc ?
 • Het is opgelost, ik heb de vraag voorgelegd bij Belkin en kreeg dit antwoord:

  Het access point kan zowel op een hub als direct op een PC worden
  aangesloten. Bij versie 1 van het access point (de versie met twee antennes)
  dient in het eerste geval een gewone (straight) netwerkkabel gebruikt te
  worden, in het tweede geval een cross-over kabel. Bij versie 2 van het
  access point, met een enkele antenne, maakt het type kabel dat gebruikt
  wordt niet uit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.