Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerkprobleem | juiste instellingen maar geen internet ...

Anoniem
tengelgeer
1 antwoord
  • Dag iedereen, ik zit met een vaag probleempje.

    Thuis heb ik een linksys 11mb netwerk. Routertje, 2 draadloos netwerk verbindingen met 2 pc's, werkt uitstekend! Allemaal Linksys apparatuur
    ( heb wanadoo lite verbinding en op alle pc's zit WindowsXP pro).

    Nu wilde ik mijn nieuwe laptop ook aansluiten op dit netwerk dus ik even een niet te duur Q-TEC (11mb/s) draadloos netwerkkaartje gekocht, installeren, huppah harstikke vet! Deed het gelijk, vondt mijn netwerk moeiteloos en kon gelijk internetten! Maar…
    Nadat ik de volgende dag weer wou internetten thuis op mijn laptop lukte het niet meer, wel zag de netwerkkaart keurig mijn netwerk, maar een website openen of msnen lukte niet meer.

    Na wat te hebben gestoeid met de verbindingen vond ik op een gegeven moment een vernieuwen knop bij de eigenschappen voor de draadloze netwerkverbinding.. en ineens ja! daar ging ie weer! Werkte perfect!

    Nou een dag later vondt hij weer keurig het netwerk maar internetten ho maar… ik weer het vernieuwen kunstje doen en nee..helaas dit was eenmalig.

    Ik heb vanalles gecontroleerd, de IP adressen botsen niet met elkaar, de router ziet keurig de laptop.. Als ik alles handmatig instel komt er ook geen vooruit gang in.. Zelfst het pingen via DOS krijgt ie TIME OUT's..dus het lijkt dat hij helemaal niks mag en kan doen. Er zit een firewall (Norton Firewall) op maar deze staat goed uit (als het goed is).

    Iemand een idee?

    Vriendelijk bedankt alvast voor jullie tijd en moeite me te helpen.

    TJ

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.