Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Mijn draadloos PCMCIA kaartje doet raar

None
3 antwoorden
  • Dag iedereen,
    onlangs heb ik hier al een onderwerp geplaatst maar ik moet deze vraag anders formuleren. Ik kreeg al geen reacties dus stel ik m anders.
    Hopelijk kunnen jullie me nu wel helpen. Ik ben achter wat dingen gekomen.

    [b:3378e87d7d]Thuis netwerksituatie[/b:3378e87d7d]

    Thuis heb ik een linksys 11mb netwerk. Routertje, 2 draadloos netwerk verbindingen met 2 pc's, werkt uitstekend! Allemaal Linksys apparatuur
    ( heb wanadoo lite verbinding en op alle pc's zit WindowsXP pro).

    Nu wilde ik mijn nieuwe laptop ook aansluiten op dit netwerk dus ik even een niet te duur Q-TEC (11mb/s) draadloos netwerkkaartje gekocht, installeren, huppah harstikke vet! Deed het gelijk, vondt mijn netwerk moeiteloos en kon gelijk internetten!
    Maar…

    [b:3378e87d7d]Het probleem[/b:3378e87d7d]

    Nadat ik de volgende dag weer wou internetten thuis op mijn laptop lukte het niet meer, wel zag de netwerkkaart keurig mijn netwerk, maar een website openen of msnen lukte niet meer.

    Na wat te hebben gestoeid met de verbindingen vond ik op een gegeven moment een vernieuwen knop bij de eigenschappen voor de draadloze netwerkverbinding.. en ineens ja! daar ging ie weer! Werkte perfect!

    Nou een dag later vondt hij weer keurig het netwerk maar internetten ho maar… ik weer het vernieuwen kunstje doen en nee..helaas dit was eenmalig. Ineens ontvangt het draadloze kaartje niks meer. Ook wil het pingen voor geen meter meer, net of wordt de kaart op nonactief gezet steeds.

    [b:3378e87d7d]Wat heb ik zelf al geprobeerd[/b:3378e87d7d]

    Ik heb vanalles gecontroleerd, ik heb het kaartjes een vaste IP nummer etc gegeven maar ook dit werkte niet. Pas nadat ik m opnieuw had geinstalleerd kwam er weer leven in voor een dik half uur.

    Iemand een idee, of moet ik toch maar mee terug naar de leverancier?

    Met vriendelijke groet,

    TJ :lol:
  • Er is natuurlijk altijd een kans dat het apparaat inderdaad defect is.
    Ik zou het eens proberen om te ruilen. Doen ze vast niet moeilijk over.
  • Probeer eens de WEP encryptie en mac filtering uit te zetten en kijk dan of het nog werkt.

    Zoja, dan weet je dat het aan de wep of mac beveiliging zit. Misschien moet je daar even mee stoeien.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.