Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Hoe kan ik een tweede beschikbare netwerk terugvinden?

Anoniem
debas
2 antwoorden
 • Ha forumvrienden,

  Op 26 mei heb ik een vraagje gesteld mbt de beschikbare netwerken die ik op mijn systeem zie. Ik heb hier nog geen reactie op gehad. Wellicht is mijn vraagstelling onduidelijk geweest. Vandaar een nieuwe poging.

  Ik heb een draadloos netwerk aangelegd. Een desktop pc boven en een belkin wlan router. Beneden heb ik dan een acer laptop met een realtec wirelesslan kaart. Het hele zakie werkt naar behoren. Ik heb alle mogelijke beveiligingen via de router geactiveert. (mac filtering, wep, ssid zenden uit). Wanneer ik nu via de software die bij de realtec wlan kaart hoort , of via netstumbler kijk welke beschikbare netwerken er zijn , zie ik mijn netwerk dat ik via de router kan instellen. Je ziet dus ook dat de wep encryptie ingesteld is. Bovendien zie ik nog een tweede netwerk , met de naam sitecom. Deze heeft geen encryptie en staat op een ander kanaal. Ik kan hier ook niets van instellen. Als ik dit netwerk kies, krijg ik wel degelijk verbinding, alleen kom ik niet op internet. Mijn vraag is nu, hoe kom ik er achter waar dit netwerk vandaan komt. Is het een vreemd netwerk van een of andere buurtbewoner of is het normaal dat ook de netwerkkaart uit de vatse pc als netwerk gezien wordt? Ik ben wel erg nieuwsgierig of iemand van jullie mij hier antwoord op kunnen geven.

  Vr.Gr.
  Frans R.
 • Dag Frans,[quote:69af0b8ade="f.ramaekers"]Op 26 mei heb ik een vraagje gesteld mbt de beschikbare netwerken die ik op mijn systeem zie. Ik heb hier nog geen reactie op gehad. Wellicht is mijn vraagstelling onduidelijk geweest. Vandaar een nieuwe poging.[/quote:69af0b8ade]Je had beter die topic 'een schop omhoog' kunnen geven door daar zelf een korte reply in te geven zoals "niemand een antwoord?". Dat is wat handiger dan iedere keer een nieuwe topic openen.[quote:69af0b8ade]Wanneer ik nu via de software die bij de realtec wlan kaart hoort , of via netstumbler kijk welke beschikbare netwerken er zijn , zie ik mijn netwerk dat ik via de router kan instellen. Je ziet dus ook dat de wep encryptie ingesteld is.[/quote:69af0b8ade]Dat is vrij normaal. Althans, dat je met netstumbler kunt zien dat een verbinding (WEP) encryptie gebruikt. Dat wil overigens niet zeggen dat dan meteen de beveiliging gecompromitteerd is. Netstumbler constateert enkel dat het om een beveiligde ipv een 'open' verbinding gaat.[quote:69af0b8ade]Bovendien zie ik nog een tweede netwerk , met de naam sitecom. Deze heeft geen encryptie en staat op een ander kanaal. Ik kan hier ook niets van instellen. Als ik dit netwerk kies, krijg ik wel degelijk verbinding, alleen kom ik niet op internet. Mijn vraag is nu, hoe kom ik er achter waar dit netwerk vandaan komt. Is het een vreemd netwerk van een of andere buurtbewoner of is het normaal dat ook de netwerkkaart uit de vatse pc als netwerk gezien wordt? Ik ben wel erg nieuwsgierig of iemand van jullie mij hier antwoord op kunnen geven.[/quote:69af0b8ade]Dat zal idd vast een netwerk zijn van een 'buurman' die als SSID 'Sitecom' heeft gekozen. Ondanks dat ie niet versleuteld is, kan die buurman natuurlijk bv. best MAC filtering toepassen. De netwerkkaart uit de vaste PC heeft niks met Wifi te maken en is dus niet te zien in Netstumbler.

  In theorie kun je met een laptop met Wifikaart en Netstumbler gaan 'spoorzoeken' naar de oorsprong van het signaal, via een 'warm' 'koud' methode. Zoiets is trouwens een tijdlang mode geweest onder de wifi-junks en dan heet dat 'Wardriving'.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.