Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Vraag ivm overstap naar ADSL: wat moet je dan veranderen?

Anoniem
martwout
4 antwoorden
 • Op dit moment hebben we een klein netwerk bestaande uit 2 computers die rechtstreeks (alleen draad tussen de 2 pc met elk een netwerkkaart) met elkaar zijn verbonden (de ene is de host waarop het internet loopt en de ander de gast).

  Nu gaan we ivm een verhuizing overstappen van Chello naar Xs4all ADSL. De ethernetkaart in de host die nu in gebruik is voor Chello blijft erin en wordt dan gekoppeld aan de ethernetmodem van Xs4all. Deze kaart wordt nu via XP (geen extra software) gedeeld naar de netwerkkaart en zo doorgestuurd naar de andere pc.

  Mijn vraag is of je dan het hele netwerk weer op de schop moet gooien of is de instelling veranderen in de ethernetkaart voldoende (laten we via een monteur doen(50% korting erop en de enige extra kosten))??
 • De client zal niet merken dat er een andere netwerk kaart in de router pc zit (de 'host').

  Je hoeft dus enkel het ethernet modem aan de pc te hangen, en het moet werken. Waarschijnlijk hoef je niet eens veel instellingen te veranderen ;).

  Vraagje: je hebt een netwerk, en dan neem ik aan dat je die zelf hebt aangelegt, waarom dan iemand erbij halen? Het is een klusje van niets, die splitter aansluiten en modem aan je pc hangen…

  Jochem
 • [quote:927b85ddcd]die splitter aansluiten en modem aan je pc hangen… [/quote:927b85ddcd]

  Ik heb gelezen/zien wat je rond die splitter moet doen. En dat laat ik liever professioneel doen. En aangezien we geen installatiekosten en modemkosten hebben, kan die monteurskosten er wel uit. ;) We verdienen dan nog genoeg terug.

  Het netwerk was meer de kant en klare draad in beide netwerk-kaarten uitgangen klikken.
 • En waarschijnlijk ICS instellen (en dat vind ik altijd nog het moeilijkst).

  Wat er rond de splitter moet gebeuren is toch niet moeilijk? Je moet ffies met zo'n tang (krijg je erbij, iig bij adsl over het kpn netwerk) van die connectors aan je telefoon lijn knijpen. En dan in het juiste gat steken van je splitter (staat duidelijk aangegeven), vervolgens tweede lijn maken (ffies ook van die connectors op knijpen) en die hang je aan de andere port van de splitter + de modem.

  Dan hoef je alleen maar de modem aan de netwerk kaart te hangen, en werkt het. Ik vond het onwijs simpel. Maar goed, je moet het zelf weten ;).

  Jochem

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.