Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Advies gevraagd over heraanschaf router

Anoniem
f.ramaekers
11 antwoorden
 • Vrienden van het forum,

  Ik zit met een dilemma. Sinds enkele maanden heb ik een draadloos netwerkje aangelegd. Ik gebruik hiervoor een belkin wlan router type F5D7230df4 (54g). De laptop die ik draadloos hierop aansluit is 11g.
  Herhaaldelijk valt de verbinding weg. Zo elke 20 minuten. Nu zelfs elke 5 minuten. De router staat op de eerste verdieping, de lapop in de woonkamer. Afstand ca 8 mtr. De verdiepingsvloer is hout en de muren van pufsteen. Ik heb al verschillende zaken geprobeert, windows zero config uitgeschakeld, andere kanalen, netbios via tcp/ip ,router op ander plaats gezet. Niets helpt. Om een beetje moedeloos van te worden. Wat kan ik hieraan doen. Moet ik een ander merk router kopen (tornado?) ,moet ik met een pcmcia 54 g kaart aanschaffen? Wie kan mij een goed advies geven? NB . er is wel een ander netwerk bij mij in de beurt actief, wellicht dat deze stoort.

  Vr.Gr.
 • Je kunt, voordat je andere routers overweegt, beter eerst kijken hoe de huidige functioneerd.
  Probeer met netstumbler (is een analyse tool voor draadloze netwerken) het netwerk eens uit.
  Kijk hoe sterk het signaal is in je huis en probeer de Belkin ook op andere plaatsen.
 • Als ik bij netstumbler kijk op de schaal heb ik een signaal van -45 (groene uitslag tot) de ruis is verwaarloosbaar -100, een klein rood streepie.
  Als ik via de software van de netwerkkaart kijk heb ik een signaal van 85 tot 95 %. Niet slecht denk ik zo.
  Ik zal in iedergeval eens wat met de router plaats gaan spelen.
 • download de nieuwste firmwares van de router en de nieuwste drivers voor je laptop, dat wil nogal eens helpen.
  op je router kun je ook aangeven of hij mixed mode moet zenden of niet, dat houdt in of hij compatible moet zijn met lagere en of hogere snelheiden. Ik neem even aan dat jou laptop 11mb/s is, stel dan je router alleen eens in op 11mb/s, als het goed is, is het signaal dan iets sterker!

  succes
 • Ik heb al deze zaken al gecheckt, nieuwste firmware voor router en laptop, ook staat de router op mixed cq auto mode.
  Ik wacht op de gouden tip. Bedankt voor het mee denken.
 • Oké…nog iets om te checken.

  Controleer of je PC misschien als 'bridge' functioneert.
  Veel mensen met XP hebben een bepaalde optie geactiveerd en dan werkt hun eigen pc als een AP (Access Point).

  Dit zorgt er soms voor dat computers beginnen te 'hoppen' tussen het 'echte' netwerk (via de linksys router) en een 'nep' netwerk (de laptop die als bridge functioneert, maar zelf geen internet toegang heeft).

  Is ook het proberen waard.

  Kun je trouwens met netstumbler behalve je eigen netwerk ook andere netwerken zien ?
 • Ik kan met netstumbler ( en via de software van de wlan netwerkkaart van de laptop) ook een ander netwerk zien, met een ander SSID. Deze heeft nagenoeg dezelfde signaal/ruis verhoudingen. Ik kan ook naar dit netwerk omschakelen. Het signaal is over het algemeen vrij laag (40-50 %) en in sommige gevallen kan ik wel en dan weer niet via dit netwerk op internet. Dit netwerk is trouwens niet WEP encripted. En heeft een geheel ander IP adres dan die ik ingesteld heb.

  Kun je me even een hint geven waar ik de bridge instelling in XP kan vinden. Het staat me wel bij dat ik dit een keer tegengekomen ben, volgens mij staat dit wel uit maar ik weet niet zeker. (rechter muisknop bij netwerkverbinding en dan instellen als bridge??) Als ik vanavond thuis ben zal ik even kijken op de laptop.

  Vr.Gr
 • Forum vrienden,
  Hier is ie weer. Ik krijg er de … van. Steeds valt mijn draadloos verbinding uit. Ik heb alle adviezen uit het forum al geprobeert.
  Ben ik de enige die het probleem van uitvallend netwerk heb? Ik begin het te geloven, want je hoort er verder niet zoveel van. Iedereen heeft een stabile verbinding als je het mag geloven. Of rust er een taboe op uitvallende netwerken?
  Ik denk toch dat ik maar eens een andere router ga kopen. Een sweex of zo. Laatste poging.

  Groeten
 • mm, geen andere w-lan netwerken in de buurt? die verstoren je verbinding namelijk goed. dit alleen als je het volgende niet hebt ingesteld: selectie op macadres en wepencryptie. (!) heb je dat?

  d.
 • Er is inderdaad 1 andere in de buurt.
  Maar ik heb wep ecriptie en mac filtering aan staan.
  Eigenlijk alles al geprobeert.
  Een router met meer berijk, is dit geen oplossing?
 • en op welk kanaal zend die andere AP uit? jij moet namelijk niet een variabel kanaal kiezen, maar een vast kanaal. zit bv dat andere AP op 1, dan is het gewenst zelf op bv 4 te zitten. Met netstumbler kun je dit nagaan.

  Verder, mocht de andere AP automatisch kanalen kiezen, dan zou ik vragen aan de eigenaar of hij ook op een vast kanaal uit wilt zenden. dan is het voor jou ook mogelijk om op een ander kanaal te zitten.

  d.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.