Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

[DRAADLOOS NETWERK] XP -> ME werkt niet

Anoniem
tijnie
4 antwoorden
 • De situatie is als volgt. Ik heb 1 pc met windows ME en een XP laptop. In de pc zit een normale netwerkkaart welke direct op een draadloos access point zit. Dit werkt voor de rest allemaal goed, ik kan het accespoint keurig benaderen. Het probleem is dat wanneer ik probeer in te loggen met mijn XP latptop, via een draadloos kaartje, op mijn netwerk lukt het niet. Het vreemde van het verhaal is dat alles goed ingesteld (ip adressen, SSID, werkgroep e.d.) staat en ik ook keurig kan pingen naar het accespoint. Maar pingen naar de Windows ME machine lukt niet. Ik kan wel pingen van de ME machine naar de laptop. Als ik mijn laptop van mijn vriendin, met windows 98se, via hetzelfde draadloze kaartje en instellingen laat inloggen werkt alles perfect. Op de XP machine staat de firewall uit…… Ik weet het niet meer, iemand een advies.
 • Hallo,

  Hebben beide pc's de goede ip range?
  En heb je op bijde pc's ook de Wizard Thuisnetwerk gebruikt?
 • De Ip range is:
  192.168.1.254 (accespoint)
  192.168.1.253 (ME machine)
  192.168.1.252 (XP Machine).

  Het subnet is ook gelijk (255.255.255.0). Als het werkt met de windows 98 se latop, is het dan nodig om toch dat thuisnetwerk verhaal te draaien vanaf die XP laptop. Kan zonelabs er nog iets mee te maken hebben, deze draait op ME machine. Het zou eigenlijk niet van invloed kunnen zijn want dan zou die 98se laptop ook niet binnenkomen.
 • Misschien wel. . . het kan zijn dat WinXP een ander soort request naar de winME pc stuurd en die wél wordt tegen gehouden. Kan je Zonelabs ook tijdelijk uitschakelen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.