Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Een uitdaging

Anoniem
aartvraagtomhulp
8 antwoorden
 • Op voorhand mijn excusses voor de misschien wat onvolledige informatie over de aanwezige hardware etc.

  Wat is het probleem:
  Een kennis heeft twee computers. Elke computer is met een kabel apart verbonden met het modem om te internetten. Alles loopt prima. Op een gegeven moment wordt één computer verhuist naar een andere kamer. Er wordt een kabel getrokken van het modem naar de andere kamer. De kabel wordt aangesloten op de computer en… internet start niet meer op. Er is domweg geen verbinding. De kabel is ongeveer 4 meter lang dus aan de afstand ligt het niet.

  Doordat de kabel door een bedrijf is aangelegd ivm het boren door het plafond is dit bedrijf vandaag langsgeweest om de kabel te testen en…. de kabel is gewoon goed.

  Hoe kan het dat op een afstand van één meter alles perfect werkt en met de nieuwe kabel die hooguit 4 meter lang is, niets meer werkt.

  Zoals ik al zei heb ik weinig info over de aanwezige hardware in de computer. Ik weet alleen dat de computer vrij nieuw is en draait op WinXP Home.

  Over de kwaliteit van de kabels wil ik niet twisten omdat daar nooit op bespaart is.

  Ik vraag, namens mijn kennis, of U hier even over na wil denken.
  Aart
 • Zijn de computers geaard? Aarding zou ik zeker aanraden.
  Werden/worden er 2 of 4 draden in de telefoondraad gebruikt?
  Het gebruik van 4 draden levert wel eens problemen op (meerdere malen meegemaakt). Oplossing is dan om alleen de A en B draad te gebruiken. Lange kabels leiden nog wel eens tot een slechtere verbinding, maar ja dat is nog niet: geen verbindign. Nu vind ik zelf 4m niet echt lang (maar ja, zou te lang kunnen zijn in extreme situaties), 20 meter vind ik wel lang.
 • Toen het bedrijf langs kwam hebben ze de kabel getest. Dit om uit te sluiten dat de kabel die door het plafond naar de andere kamer is getrokken, beschadigd is. Deze kabel werkte perfect. Vervolgens hebben ze dezelfde soort kabel door de kamer, door nog één kamer vervolgens over de trap naar beneden naar de anderen kamer gelegd. Over de vloer dus en wel zo'n 25 meter lang. Deze kabel aangesloten en voila alles werkte.
 • een kabel kan wel goed zijn, maar wat voor een kabel is het? straight- of twisted utp?

  d.
 • [quote:799051bfc9="Dilbert"]een kabel kan wel goed zijn, maar wat voor een kabel is het? straight- of twisted utp?

  d.[/quote:799051bfc9]

  Dat is dus het probleem, dat weet ik dus niet. Het bedrijf dat de kabel heeft getrokken was heel duidelijk: Deze kabel is de meest geschikte voor het doorverbinden van internet.

  Het stomme is dus dan ook, dezelfde soort kabel, via de lange omweg dus via de trap en door verschillende kamers werkt wel.
 • je zegt dat de kabels aangesloten zijn op een modem. welk type?

  d.
 • Ik zou als ik jou was de andere pc eens op die plek zetten. Dan weet je zeker of het probleem in de pc zit of niet,
 • [quote:1d8ac5c7ce="aartvraagtomhulp"]Toen het bedrijf langs kwam hebben ze de kabel getest. Dit om uit te sluiten dat de kabel die door het plafond naar de andere kamer is getrokken, beschadigd is. [/quote:1d8ac5c7ce]Het betreft dus een ADSL modem en een UTP kabel? Okay dan geldt mijn verhaal niet. Ik zat te denken aan een gewoon telefoon modem. Voor modem heb je dacht ik straight nodig. Vrij makkelijk te controleren: bekijk de stekers op dezelfde wijze en let op de positie van de gekleurde draadjes. Als die gelijk zijn van dezelfde kabel, dan is het straight. Laten we eenvoudig beginnen. Branden de ledjes op de eventuele netwerkkaart en modem? Welk modem betreft het? Hoe is de kabel precies getest?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.