Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerk printer

Anoniem
Hubaki
20 antwoorden
 • Ik wil langzaam overgaan van Win98 naar XP. Daartoe heb ik een dual-boot geinstalleerd en alles wekt naar behoren.

  Behalve mijn HP 4550N laserprinter. Die werkt onder Win98SE zonder problemen maar onder XP krijg ik hem niet aan de praat.

  Ik heb hem onder beide besturingssystemen als netwerkprinter geinstalleerd. Onder XP zie ik hem wel in het menu printers, de installatie verliep probleemloos, maar ik kan via het IP adres geen contact krijgen en hij wil absoluut niet afdrukken. In Win98 dus wel.

  Ik heb een Compaq P4 2.0 met 640 MB intern.

  Wie weet raad?
 • de printer als netwerkprinter. waar zit de printer op aangesloten?
  - een printerserver?
  - een andere computer?
  - of toch jouw pc?

  waarom wil je via het ip adres (?) van de printer verbinding maken? leg even meer uit over je netwerk aub.

  d.
 • Ik zit in een netwerk achter een router. Op de router is een switch aangesloten en daar zijn 3 computers mee verbonden, evenals de printer.

  De printer zelf is uitgerust met een HP JetDirect 10/100TX printserver die gebruik maakt van het TCP/IP protocol (?)

  De printer wordt dus niet in Windows gedeeld en is vanaf elke computer onafhankelijk benaderbaar. Het maakt niet uit of de andere computers dan aan of uit staan.

  Zou het kunnen dat in de netwerkconfiguratie voor XP iets niet goed geconfigureerd is?
 • kan, maar ik denk dat je even moet kijken of DHCP in je router aan staat. Kijk ook even of je printer een statich ip adres heeft. ( kun je die middels een browser interface benaderen?)

  d.
 • DHCP server in de router staat op enable (dat is aan?).
  Ik kan de printer via een IP adres in IE benaderen (in Win98SE, in XP niet)
 • Enable is inderdaad aan (disable is het tegenover gestelde). In welke reeks geeft de router ip adressen uit en met welk IP adres kun je de printserver bereiken?
  Staat de firewall van XP niet toevallig aan?
  Gebruik je wel de juiste drivers voor de printer (XP anders dan Win98)?
 • De DHCP server range van de router loopt van 197.168.0.2 tot 197.168.0.51

  Het IP adres van de printer valt niet binnen die range. Is het van belang wat dat adres precies is?

  De firewall van XP staat uit.

  Ik heb het installatieprogramma gedownload van HP juist voor XP
 • [quote:e4eb922f3b="Hubaki"]Het IP adres van de printer valt niet binnen die range. Is het van belang wat dat adres precies is?[/quote:e4eb922f3b]

  ja.

  d. :D
 • Als het dan maar een 197.168.0.X adres is
 • Het IP adres van de printer is 10.90.1.45

  De gebruiksaanwijzing van de printer meldt uitdrukkelijk dit NIET te veranderen omdat anders de communicatie met het apparaat verloren gaat.

  Ik blijf toch denken dat het iets in XP moet zijn. Ik bedoel, alles is hetzelfde, dezelfde computer, dezelfde router, dezelfde printer, alles op hetzelfde netwerk via dezelfde kabels. Het enige verschil is het besturingssysteem!
 • tuurlijk gaat de communicatie met het apparaat verloren… - als je het ip adres niet meer hebt. Het zit 'm echt in dat andere adres. maak er nu maar een 197.168.0.X adres van (statisch). je zult zien dat de printer nog steeds te bereiken is.

  in het ergste geval gebruik je de reset knop even.

  d.
 • Thuisnetwerk in de 197 rang :-? Voor netwerken zijn private ranges gekozen. Een netwerk hoort daarin te draaien (anders kan je IP op internet ook voo komen. De ranges zijn:
  10 . x . x . x
  172 . 16 . x . x
  172 . 31 . x . x
  192 . 168 . x . x
  Zet je hele netwerk eens in de 10.90.1.x range (dezelfde die je printer nu gebruikt.) Misschien werkt XP dan al beter mee.

  Timo
 • Ik heb het netwerk adres van de printer aangepast in XP in de 197.168.x.x range. Geen resultaat!

  Als ik naar deze printer af wil drukken in XP krijg ik nog steeds een printercommunicatie-error.
 • in de router de dhcp range op 192.168.0.2 t/m 192.168.0.20 met subnet 255.255.255.0

  geef de printer IP 192.168.0.21 en subnet 255.255.255.0


  herstart de router
  herstart de pc's
  controleer op de pc of deze daadwerkelijk een nieuw IP uit de adres range van je router heeft gekregen.

  Bij de printer configuratie in XP Ip adres waarschijnlijk wijzigen.


  en bij HP dit even lezen
  For network printers, refer to the following:

  [u:49e30f5485]For printers connected directly to a network, select Local install from the Wizard and create a standard TCP/IP port using the Wizard in the Add Printer Wizard. [/u:49e30f5485]To determine the printer’s IP address, print a Configuration page from the networked printer.


  Peter
 • In die laatste regel ligt nou juist het probleem. Het configuratie-menu meldt simpelweg dat 10.90.1.45 het IP adres van mijn printer is. Als ik dat adres intyp in de adresbalk van IE krijg ik in WIN98 een interactief menu voorgeschoteld waar ik de printer en de JetDirect interface kan configureren. In XP meldt IE dat ie de opgevraagde pagina (10.90.1.45) niet kan vinden.

  Ter informatie: er zijn een vijftal communicatie-protocollen voor deze printer. Naast TCP/IP is dit IPX/SPX, Novell/Netware, DLC/LLC en voor de Apple Appletalk. Op mijn printer is alleen TCP/IP geactiveerd, de andere protocollen zijn uitgeschakeld.

  Is het handig om TCP/IP status informatie te vermelden?
 • Heyy,

  Maak van dat adres een http://10.90.1.45 Ik denk dat win XP een MS netwerk zoekt omdat het een intern IP is.

  Overgens, ga nouw op de goede range zitten met je PC! 197.168.0.2 valtdaar niet onder. Ga dan met je hele netwerk naar de 10.90.1.x (range 10.90.1.2 t/m 10.90.1.44)

  Timo
 • Ip nr wijzigen 4550 printer


  nr's 12 t/m 17 gaat het vooral om daar zal nu waarschijnlijk staan
  010
  090
  001
  045

  10.90.1.45  of zoals eerder gezegd je DHCP range in je router op
  10.90.1.2 t/m 10.90.1.40 zetten
  Peter
 • Ik ga dat eens bestuderen, bedankt voor de tip.
 • Ik heb het voor elkaar. De SNMP status, whatever that may be, moest aangevinkt worden. De volgende parameters worden dan automatisch gekozen
  groepsnaam=public
  snmp apparaat index=1

  Het zegt mij allemaal niets maar de printer werkt en dat is het belangrijkste.
 • Uit www.computerwoorden.nl:

  "Simple Network Management Protocol. Raamwerk voor het beheren van een netwerk. Simple Network Management Protocol, deze zorgt ervoor dat de netwerkbeheerder supervisie op het netwerk houdt met programma's van verschillende leveranciers. SNMP is een standaard die vrijwel elke leverancier ondersteunt. De onderdelen waaruit SNMP is opgebouwd bestaan uit een management-agent, MIB's, een SNMP-protocol-agent en het netwerktransport-protocol. Een TCP/IP protocol om netwerken te bewaken. Bij SNMP bewaken kleine utilities, agents, het netwerkverkeer en -gedrag in cruciale netwerkonderdelen teneinde statistische gegevens te verzamelen en ze op te slaan in een Management Information Base (MIB). Om de gegevens in een bruikbare vorm te verzamelen pollt een speciaal management-console-programma de agents en brengt informatie over naar hun MIB's. Komt een gegeven boven of onder parameters die de netwerkmanager heeft ingesteld, dan kan het management-console-programma boodschappen op het beeldscherm zetten die aangeven waar zich een probleem voordoet en een waarschuwing sturen naar onderhoudsmedewerkers door automatisch een oproepnummer te kiezen. SNMP-beheer is gebaseerd op agents, die met elkaar communiceren. SNMP gebruikt meestal IP als basis-protocol en komt het meest voor in high-end Lan-Management software. Aan de agent-zijde is SNMP goed gestandaardiseerd, maar aan de console-zijde niet. De meeste intelligentie eromheen is evenmin gestandaardiseerd en moet dus aan de console worden toegevoegd. Er bestaat inmiddels een nog niet volledig uitgekristalliseerde SNMP2, die verbeterde beveiliging en optimalisaties in bandbreedtegebruik geeft."

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.