Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloos netwerk aanleggen

Anoniem
vanwalsum
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben van plan thuis een draadloos netwerk aan te leggen, kan iemand mij uitleggen wat het beste voor mij is en waar ik op moet letten?

  zo wil ik het graag hebben:

  Ik heb nu thuis een alcatel speedtouch 510 adsl modem staan met 4 utp poorten, en heb een latop met een draadloze aansluiting. ik wil verder alle pc's over de utp kabel laten internetten en laten werken, wil dus alleen de laptop draadloos hebben.

  ik heb nu de laptop ook op utp draaien, maar wil hem dus draadloos en tegelijk moet ik ook in mijn andere pc's kunnen komen en printen enz.

  wat moet ik aanschaffen om dit voor elkaar te krijgen.

  ik dacht aan een router, maar kan je deze via een utp aansluiten op mijn gewone alcatel 510 modem? en moet ik dan veel gaan instellen

  ik hoop op een antwoord

  bedankt
 • Ik heb voor een kennis vorige week een Linksys router/AP gekocht (WRT54G) en aangesloten. Deze heeft ook 4 ethernet poorten, dus kun je die perfect met de rest combineren. Het aansluiten en configureren ging vrij simpel.
 • en deze kan ik dus zo aansluiten op mijn alcaltel 510 utp modem , via een utp?

  en weet je ongeveer het bereik, moet toch wel 30 meter zijn voor mij
 • Ja hoor, aansluiten op de modem is geen probleem. Die kennis heeft zo'n zelfde Speedtouch 510. Het bereik ligt een beetje aan wat voor huis het is. Heb je gewapend beton dan ligt het bereik wat lager, anders geen enkel probleem.

  Suc6!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.