Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

UTP kabel niet goed???

Anoniem
H.Meinders
9 antwoorden
 • Ik heb een gek probleem: in een bestaande leiding in huis heb ik een 3-tal kabels getrokken: USB (25 meter), radio/televisiekabel, telefoonkabel. De USBkabel werkt niet/ niet goed. Hij zit in een ADSL router/ switch en komt beneden in de meterkast eruit, met nog pakkembeet 10 meter, voor internetten in de tuinde tuin. Gecrossed of straight monteren van stekkers maakt niet uit: in een pc weerrkt het helemaal niet (lampje netwerkkaart brand niet) in een laptop gaat de verbinding de hele tijd aan-uit-aan-uit. Met een multimeter heb ik gemeten dat er geen breuk is, maar niet of er in alle draadjes evenveel weerstand is. Want ik denk dat dat het is??? Of geven de andere kabels of de meterkast storing??? Weet iemand iets om vast te stellen wat er is?
 • usb is zeker UTP??

  Loopt der ook een stroomkabel door die leiding ? Dat zal het probleem wel is kunnen zijn.
 • Volgens mij is de gebruikelijke maximale lengte van een USB kabel zo´n 5 meter.
  Met een hub (of hubs) kun je deze afstand wel wat verlengen.

  [quote:2cbb6bd15a="Martijn Hogendorf"]usb is zeker UTP??[/quote:2cbb6bd15a]
  Dat zal het wel zijn.
 • Bedankt tot zover voor de snelle reacties! Het is idd een UTP kabel en, nee, deze loopt niet samen met een stroomkabel door de leiding. Of er eentje naast loopt kan ik niet zeggen. Ik heb een losse UTP kabel van 20 meter en die geeft geen problemen, dus zonder een hub is de lengte OK? Is e.e.a. met een multimeter vast te stellen?
 • Oké…

  Even voor de duidelijkheid.
  Je hebt een adsl-router met ingebouwde switch ?

  Je hebt de kabel zelf gemaakt ?
  Is hij wel van het juiste type (minimaal cat5).
  Je kunt simpel vaststellen of er iets aan de kabel mankeerd door hem tijdelijk te vervangen met een straight-utp kabel waarvan je zeker weet dat die goed is.
  Als die werkt dan weet je dat er iets niet goed zit aan je kabel.
  Je zou de even met een laptop ofzo bij de router kunnen gaan zitten en deze m.b.v. die straight kabel (waarvan vaststaat dat die werkt) op de router aansluiten.

  Anders moet je het probleem dus ergens anders zoeken.
  Misschien een verkeerd ingestelde router…
 • Ja, ik heb een adsl-router met ingebouwde switch. De kabel (cat 5e) heb ik zelf gemaakt. Als ik een pc of laptop aan die kabel zet, werkt het niet, aan een andere striaght of crossed kabel WEL. Op een andere uitgang zetten achter in de router maakt ook niet uit. Nog een idee??
 • Als je de stekkers aan beide kanten al opnieuw geknepen hebt, en het probleem bestaat nog steeds, dan is je kabel voor 99% defect….Nieuwe kabel trekken. Op zich is het een voordeel dat er al een kabel ligt, je kan de nieuwe aan 1 uiteinde eraan vastmaken en zo de nieuwe kabel erdoor trekken.
 • [quote:c45ed7ec80="H.Meinders"]Ja, ik heb een adsl-router met ingebouwde switch. De kabel (cat 5e) heb ik zelf gemaakt. Als ik een pc of laptop aan die kabel zet, werkt het niet, aan een andere striaght of crossed kabel WEL. Op een andere uitgang zetten achter in de router maakt ook niet uit. Nog een idee??[/quote:c45ed7ec80]

  Dus met een andere kabel werkt het wel ?
  Dan is het vrij duidelijk dat het aan de kabel ligt.
  Je zou met de multimeter kunnen gaan meten of er geen kabelbreuk in de kabel zit…indien de kabel goed is dan heb je hem misschien niet helemaal goed gepatched.
 • Soms maakt een draadje in de steker slecht contact. Met name de soft kabels lukt het mij nog wel eens om het koperdraadjes te missen. Bij de kabels met draadjes met massieve kern, is me dat nog niet gelukt. Die laatste is ook bedoeld voor in de muur. Eventueel nog opnieuw knijpen als je vermoed dat je niet hard genoeg geknepen hebt met de tang. En anders toch eerst nieuwe stekers plaatsen. Controleer ook de volgorde van de draadjes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.