Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Webserver AnalogX

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik wil een eigen webserver opzetten en heb daartoe het softwarepakket AnalogX Simplewerver:WWW gedownload. Ik heb al mijn pc's statische IP-adressen gegeven. Vervolgens heb ik een directory Website aangemaakt en daar een zeer simpel index.html file ingezet. Ik heb een speedtouch 510 modem/router. Mijn ISP heeft mij een IP-adres toebedeeld van 999.888.777.666 ( voorbeeld). Ik heb de pc waar ik de webserversoftware (+website) het adres 111.222.333.444 (voorbeeld)gegeven. Vervolgens heb ik in mijn router opgegeven dat alle http request naar 111.222.333.444 gestuurd moet worden via poort 80.Als ik de webserversoftware opstart, dan geef ik op wat mijn startpagina is (index.html). De webserversoftware geeft vervolgens aan (boven in de balk) dat http://111.222.333.444 het adres is. Volgens de beschrijving die ik heb moet ik zien dat, als ik van buitenaf, via internet, een verbinding met mijn eigen ADSL IP-adres maak, netjes uitkom bij de juiste pc en bij de juiste webserversoftware. Als ik nu via een ander pc in mijn net werk http://999.888.777.666 invoer dan krijg ik als melding dat deze url niet gevonden kan worden. Ik vraag me af of ik wel de goede site krijg als ik van buiten mijn netwerk deze url probeer te benaderen? Of is er otch iets aan de hand met mijn instellingen? Maak ik wellicht een denkfout? Oh ja, Norton en Zonealarm zijn tijdens deze testen uitgeschakeld. Wie heeft een oplossing/verklaring voor mijn probleem?
 • Er is niets aan de hand met de instellingen, maar met een speedtouch 510 werkt dit niet. Je kunt wel een webserver opzetten en iemand anders even vragen om te kijken of het werkt, maar je kunt niet zelf naar je externe ip connecten. Om te controleren of het werkt kun je dus het beste een kennis vragen of die de website te zien krijgt als hij/zij je ipadres intikt.
 • KroCoh,

  Bedankt voor je antwoord. Is dit alleen met een speedtouch het geval?
 • Er schijnen routers te zijn waarmee het wel kan, ik weet alleen niet welke.
 • SMC7404BRA
 • heb je in je router poort WAN-poort 21 doorgelinkt naar LAN-poort 21 van 111.222.333.444?
 • Hoezo?
  Wil je effe z'n PC leeg FTP-en? :lol:

  BTW: als je je site inderdaad vanuit het internet bereikbaar wilt maken, moet je je afvragen of simpleserver zo'n goede keuze is.
  Erg makkelijk in gebruik en config, maar hoe het met veiligheid zit moet je je ernstig afvragen…

  Bekijk apache eens: wat ingewikkelder, maar aangezien het 's werelds meest gebruikte webserver is, is er erg veel documentatie te vinden.
  Staat bekend als erg veilig (te maken!)
 • volgens mij haal ik idd de FTP en HTTP poorten door mekaar…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.