Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloos netwerk aanleggen tussen lap en pc

Anoniem
Jordipordie
2 antwoorden
 • Wie kan mij helpen?

  Ik heb overigens al met de zoekoptie gezocht maar kon geen oplossing vinden… dus als iemand het wel weet te vinden op dit forum dan zou ik ook heel blij zijn met een link…

  Momenteel is mijn opstelling:
  - E-tech router.
  - laptop via UTP aan router.
  - pc via UTP aan router.

  Nu wil ik graag een draadloze verbinding tussen de laptop en pc. Mijn pc en de laptop hebben beiden al WirelessLAN geintegreerd. Op die laptop moet dan de volgende mogelijkheden komen te zitten:
  - dataverkeer tussen laptop en pc.
  - gamen tussen laptop en pc.
  - internetten op laptop via pc.

  Ik heb al zitten rommelen maar het lukt me met geen mogelijkheid. Ik ben een echt netwerknoob dus ik zou het op prijs stellen als iemand hier verandering in kan brengen :P Ik weet overigens niet eens of bovenstaande mogelijk is maar ik denk dat ik dat wel snel te horen krijg hier ;)

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen!

  Groeten Jordi
 • Ik denk dat je het beste een accespoint kunt kopen. Neem dan wel eentje van 54 Mbit (802.11G), kost een beetje meer maar is beter geschikt om bijvoorbeeld grote hoeveelheden data te versturen via het netwerk of om te gamen.

  Ikzelf heb ook een dergelijke situatie:
  3 computers waarvan 1 laptop.
  De twee vaste pc´s zijn d.m.v. UTP-kabels verbonden met het modem en de laptop d.m.v. een accespoint (Sitecom). Functioneert prima.

  Gr, D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.