Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Moet Gastaccount ECHT aan??

Anoniem
pcguy
8 antwoorden
 • Is er echt geen andere manier om gebruikers met een andere inlognaam toegang te geven tot een XP machine??

  Ik weet niet waarom maar ik irriteer me mateloos aan dat Gastaccount… Zo GASTvrij is mijn pc niet :lol: Maar gastVRIJ heb ik hem graag! haha

  kan ik niet ergens een iprange of subnetrange opgeven of zo??
 • [quote:e70f9cfc26="sander16v"]Is er echt geen andere manier om gebruikers met een andere inlognaam toegang te geven tot een XP machine??

  Ik weet niet waarom maar ik irriteer me mateloos aan dat Gastaccount… Zo GASTvrij is mijn pc niet :lol: Maar gastVRIJ heb ik hem graag! haha
  [/quote:e70f9cfc26]Een gast account is in het geheel niet nodig. Ik heb een Windows XP prof/Home, WIndows 2000, Win98SE/SE/ME, Win95, Linux netwerk. En ja, zover ik kan nagaan heb ik nooit een gast account geactiveerd om systemen met elkaar te laten werken. Windows 2000 doet wel het moeilijkst. Eigenlijk is Windows XP al erg gastvrij en vermoedelijk te gastvrij.
  Kun je wat meer vertellen over je configuratie? Eigenlijk geef je heel erg weinig informatie.
 • Op dit moment

  1 x XP pro (hoofdpc)
  1 x W98SE (webserver)
  1 x Laptop W98
  1 x laptop XP home

  3 pc's hebben een vast ip 192.168.1.110/120/130
  submasker 255.255.255.0

  Router –> 192.168.1.2
  Accespoint > 192.168.1.1

  Bij de W98 SE ook de DNS ingesteld op 192.168.1.2

  Als voorbeeld de toegang tot de gedeelde mappen van de XP pro

  Profiel "Sander" , wachtwoord beveiligd en mappen "persoonlijk" gemaakt.

  Zolang ik met de andere pc's ook inlog met de naam Sander heb ik gewoon volledige toegang tot de gedeelde mappen van Sander (vallend onder "documenten van Sander")

  Zodra ik bv op de laptop met xphome inlog met "Hanneke", dan kom ik zonder het gastaccount in te schakelen, niet meer bij de documenten die ik gedeeld had op de hoofdpc. Bv het mapje Fotos, onder "documenten van Sander".

  Begrijpen jullie wat ik bedoel?? Ik kan natuurlijk die map fotos ergens anders neerkwakken en delen maar dan wordt de pc zo snel een bende

  Sander
 • Zelf gebruik ik een router/switch die als DHCP server fungeert. Miijn netwerk bevat Alleen de oudere Linux computers (1992, 1995), hebben bij mij een vast IP adres. Ik kan gewoon met een Windows98SE systeem met de standaard gebruikersnaam die niet bekend is in XP, aanmelden op de XP machine. Ik heb wel voor alle systemen dezelfde werkgroep. DNS instellingen laat ik ook door de DHCP server instellen. Gebruik je de standaard Windows XP thuisgebruik aanmelding (met 1 gebruiker, zonder wachtwoord of met plaatjes voor de gebruikers) of de officiële aanmelding (altijd een aanmeldvenster met wachtwoord)?
 • zijn webserver moet een vast ip hebben, de router verwijst namelijk het inkomende verkeer dat naar een website zoekt (poort 80 als ik het goed heb?????) door naar die pc, als je dhcp gebruikt kan het zijn dat je ip adres verandert en dan is je site down :wink:

  in die xp computer kan je bij systeemeigenschappen ergens aangeven welke gebruikers verbinding mogen maken,
 • [quote:e3b9a2e2e9="pcguy"]
  in die xp computer kan je bij systeemeigenschappen ergens aangeven welke gebruikers verbinding mogen maken,[/quote:e3b9a2e2e9]

  Daar gaat het mij om! waar kan ik dat vinden??

  dat ip instellen en dergelijke gaat wel goed…
 • tabblad "verbindingen van buitenaf" en dan "externe gebruikers selecteren" en dan toevoegen en dan even zelf ermee pielen want verder weet ik het ook niet meer :oops: owjah vergeef me dat ik vanmorge zo snel heb geantwoord, volgens mij moest ik toen na school (weet niet meer of het dit topic was)
 • [quote:c0bd8c38e5="pcguy"]tabblad "verbindingen van buitenaf" en dan "externe gebruikers selecteren" [/quote:c0bd8c38e5]Hmm, dioe optie heb ik gewoon uit staan, ofwel, zou niet nodig moeten zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.