Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Geen internetverbinding binnen het netwerk

Anoniem
None
35 antwoorden
 • Ik heb pas de 790RH 4 port broadband router van Qteq en wat bekabeling gekocht om een netwerkje aan te leggen tussen twee pc's. Op de ene pc staat Windows 2000 met sp4 en op de andere pc staat Windows XP pro met sp1. Ik heb bij mijn internetaansluiting een modem gekregen: een Thomson Speedtouch 510. Als ik het modem rechtstreeks op een van de pc's aansluit heb ik wel internet, en als ik het netwerk aansluit via de router kan ik ook bestanden delen. Maar als ik ook het modem op de router heb aangesloten en de netwerkkabels ook, dan kan ik vanaf beide pc's geen internetverbinding krijgen. Ik heb al alle instellingen gecontroleerd, maar ik zou niet weten wat er fout is gegaan.
  Met het modem rechtstreeks aan de pc krijg ik dus wel internet, maar als ik de aansluiting van het modem achterin de router stop en vanuit de router weer een kabel naar de pc, heb ik geen internet. Ik kan dan ook niet pingen naar het modem, wat ik wel kan als het modem rechtstreeks is aangesloten.

  Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?
 • ik weet niet hoe je instellingen zijn, maar je moet je router op dhcp zetten, en daarna zou het moeten werken..
  Je kunt onderling wel werken via de router, omdat die een ingebouwde switch heeft..

  Groeten Gerwin..
 • Doe het volgende eens op de pc:
  start - uitvoeren - typ CMD - OK - typ IPCONFIG /ALL.

  Als het goed is moet je nu een IP adres te zien krijgen en een gateway. Heb je ook de DNS van je provider ingevuld in je router?

  Je kan ook even handmatig de pc's instellen:
  - IP adres in dezelfde reeks als de router
  - gateway = het ip adres van de router
  - werkgroepnaam is bij beide pc's dan hetzelfde (om bestanden te kunnen delen)
  - PC naam is verschillend bij beide pc's
 • Ik heb m'n router op dhcp staan en de dns van mijn provider ingevuld. Op de computer staat het ip-adres en de gateway goed ingesteld.
  Maar nog steeds kan ik niet via de router in m'n modem komen.
 • dit zou kunnen kloppen en is volgens mij ook niet persé nodig, omdat jouw router waarschijnlijk een ip adres uitdeelt van 192.168.1.100 en jouw modem op 10.0.0.138 staat als je in jouw modem zou willen komen, moet je de router ook in een 10.0.0.0 serie zetten..

  Maar voor een internet verbinding / bestanden delen zou dit gewoon moeten werken…

  Groeten Gerwin
 • Nu staat m'n modem dus op 10.0.0.138 en de router op 192.168.1.1
  De eerste computer met WinXP is 192.168.1.2 en de tweede computer met Win2000 is 192.168.1.3
  Maar m'n router kan geen verbinding met internet maken. En als ik de computer op de router heb aangesloten, kan ik via de browser ook niet naar 10.0.0.138 gaan.

  Maar lukt het dan wel als ik de router zo instel, dat de router bijv. 10.0.0.1 krijgt, en de pc's 10.0.0.2 en 10.0.0.3?
 • Trouwens, ik meen ergens gelezen te hebben dat er door een of andere organisatie is bepaald dat ip-adressen voor thuisnetwerkjes moeten beginnen met 192.168.x.x
  Klopt dit?
 • misschien een domme opmerking, maar heb je het modem op de goede poort van je qtec hub aangesloten? als ik de specificaties van je hub bekijk, is er maar één aansluiting op je hub geschikt voor het aansluiten van een adsl modem.
 • Ja, ik weet zeker dat 'ie in de WAN poort zit
 • Voor een LAN mag je de volgende reeksen IP adressen gebruiken.

  10.0.0.0 — 10.255.255.255
  172.16.0.0 — 172.31.255.255
  192.168.0.0 — 192.168.255.255

  Probeer eens een PC rechtstreeks aan het modem te hangen en dan de pc een vast IP adres te geven in de reeks van het modem. Nu zou je het modem wel moeten kunnen bereiken.
 • Als ik het modem rechtstreeks aan de pc hang dan doet 'ie het ook en heb ik ook internetverbinding. De pc is dan nog steeds 192.168.1.2
  Maar als ik de router op de pc aansluit kan ik geen verbinding met het modem krijgen, terwijl het modem toch echt in de WAN poort zit.
  Rechtstreeks kan ik het modem altijd bereiken, maar niet via de router.
 • Geef de router dan eens een 10.0.0.X adres en laat hem dat ook in de DHCP uitgeven (of vast ip adres opgeven). Desnoods even in XP in dos-box ipconfig /release en ipconfig/renew typen.

  Als je dat gedaan hebt kun je dan wel internet op?
 • Ik heb het net ff uitgeprobeerd. Router is 10.0.0.1 en pc1 is 10.0.0.2 en pc2 is 10.0.0.2 en het modem nog steeds 10.0.0.138
  Maar nog steeds kan ik met de router aangesloten niet naar het modem pingen. Nu heb ik weer het modem rechtstreeks op de computer en ik heb weer gewoon internet.
  Dus die methode werkt niet. :-(
 • Moet je niet iets in het modem aangeven dat er een router aanhangt met een specifiek IP nummer ofzo. Of een instelling in je router. Als je niet kunt pingen ziet ie het modem dus ook echt niet en dan is het logisch dat je internet niet op kan. Loop alle instellingen eens na.
 • Normaal gesproken begint de thomson vanaf een 10.0.0.150 ik zou dit eens proberen in je router in te geven.. dan worden jouw pc 151 + 152, dan zou het moeten werken..

  Groeten Gerwin..
 • Maar dan begrijp ik je vraag nog niet..

  Want als je modem draait moet je bij je router wezen om internet te krijgen niet bij je modem, want die doet het goed..

  Groeten Gerwin..
 • Communiceert je router wel via het juiste protocol met je modem?
 • Zijn er dan verschillende protocollen? Bedoel je dhcp?
 • "Direct Connection" is more common. If the data from your ISP does not mention PPPoE, select "Direct Connection".

  Direct Connection to ISP or remote LAN
  PPPoE (PPP Over Ethernet)

  Mijn router geeft bovenstaande mogelijkheden aan. Ik communiceer via het PPPoE protocol.
 • weet je wat ook kan, het is maar een vraag, als je modem dhcp zet, de router uitschakelen van dhcp en de modem laten functioneren als dhcp server, (dit had ik op me stage gehad, ook met een modem van adsl…) misschien wellicht te proberen?

  dus dat je modem ip's uitdeel naar de router en naar het netwerk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.