Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

WiFi en 1 PC

Anoniem
Sellis
5 antwoorden
 • Ik wil een wifi verbinding aanleggen tussen de hoofdtelefoonaansluiting (waar ADSL binnenkomt) en mijn PC (ik heb dus niet meerdere PC's of een al bestaand netwerk).

  Klopt het dat ik hiervoor alleen een access point en een wireless PC card nodig heb?
  Moet dat access point nog van een bepaald type zijn?
  Alvast bedankt
 • Volgens mij moet er wel 'iets' zijn dat verbinding via het adsl-modem maakt. Dat kan voor zover ik weet niet door een AP gebeuren. Je zal dan toch een router met wap-functionaliteit moeten hebben. De router verzorgt dan de verbinding naar het modem toe.
  Wellicht kan een ander dit bevestigen (of ontkennen??)
  Suc6
 • ik heb thuis zo´n soort constructie:

  Het adsl modem is een alcatel multi-pc modem, zeg maar een router met ingebouwd adsl modem. Op dit multi-pc modem heb ik een draadloos Acces Point van asus aangesloten, dit doe je gewoon mbv een netwerkkabel. In mijn laptop zit een wifi kaartje waarmee ik gewoon kan internetten e.d..

  Er bestaan trouwens ook adsl modems met een ingebouwde router en wifi functionaliteit, dan heb je alles in één apparaat.
 • Aangezien hij al een modem heeft is het stukken goedkoper om een router met WAP te nemen.
 • [quote:7fb8c1bd83="Sellis"]Aangezien hij al een modem heeft is het stukken goedkoper om een router met WAP te nemen.[/quote:7fb8c1bd83]

  Klopt, maar dat is een USB modem en daar ben ik op zijn zacht gezegd niet helemaal tevreden mee.

  [quote:7fb8c1bd83]Er bestaan trouwens ook adsl modems met een ingebouwde router en wifi functionaliteit, dan heb je alles in één apparaat.[/quote:7fb8c1bd83]

  Heb je een voorbeeld van zo'n ding?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.