Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Router Linksys Wireless G WAG54G gekocht Help!!

Anoniem
securicor21
3 antwoorden
 • Hallo,

  Wie kan me helpen. Ik heb beneden een computer met internet verbinding en boven 1 zonder. Deze wil ik dus ook toegang tot het internet geven. De computer beneden is d.m.v. een USB Alcatel Speedtouch modem verbonden met het internet.
  Omdat ik geen kabels wilde trekken dacht ik aan draadloos internet middels een router. Nu heb ik een engelse handleiding, mn engels is redelijk maar hier snap ik niets van.
  De verkoper in de winkel zei dat ik de router op de plaats van de modem moest neerzetten omdat deze router alles in 1 is.
  Dit heb ik gedaan, nu viel het me al op dat ik de router via een ethernet kabel op mn computer moet aansluiten, gelukkig zat de aansluiting op mijn computer.
  Is het niet zo dat de modem die ik nu heb, aan de router moet worden gekoppeld, dan heeft verkoper een verhaaltje opgehangen want ik heb een USB modem en die kan ik niet op deze router aansluiten.

  Het klinkt misschien allemaal een beetje vaag, maar ik weet niet hoe ik het anders moet uitleggen.
  Ik heb ook al de post gelezen van Sticky maar op de site die hij aangaf kan ik een antwoord vinden.

  Alvast bedankt,

  Sander
 • Volgens mij moet je de telefoonkabel die je eerst achter in het USB-modem deed, nou achter in de router stoppen en heb je het USB-modem niet meer nodig. Dit komt omdat het een alles-in-een router is. In de router zit dus ook al een adsl-modem ingebouwd.
 • Heb je geen kennis die beter is in het eezen van Engelse handleidingen en verstand heeft van het aansluiten van dat soort dingen? Het is een beetje lastig om uit te leggen hoe je dat ding moet instellen als je zowel de handleiding als het apparaat niet begrijpt.

  Wat begrijp je WEL uit de handleiding? Je kunt iig het stuk over VPN's overslaan. Daarnaast moet je bij je provider de juiste ADSL Modem instellingen opvragen (PPPoE of PPPoA bijv.).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.