Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

switch

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Ik heb een computer beneden staan op een adsl verbinding via een ethernetmodem router. Boven staat een 2e computer ook aangesloten op de router en werkt prima. Maarnu wil ik boven ook met mijn laptop op internet en heb een sweex switch gekocht met allemaal uplink poorten en toch zegt hij steeds als ik de computer aansluit via de switch dat de netwerkkabel niet aangesloten is terwijl hij buiten de switch wel werkt. Weet iemand raad. Gr harry
 • Gebruik je een straightkabel en geen cross-kabel?
 • Allemaal uplink-poorten? Lijkt een beetje verwarrend. Doorgaans heb je maar één of hooguit een paar uplink-poorten, bestemd voor een verbinding naar een andere hub/switch. Je PC's sluit je dan weer aan op de gewone poorten.

  Tegenwoordig zijn de nieuwe exemplaren dacht ik meestal zelfdetecting, en zit er dus maar één type poort op waar je cross en straight gewoon doorelkaar kan gebruiken. In dat geval even kabeltjes controleren op eventueel slechte verbinding.

  Jan de Boer
 • Het gaat om deze switch. en zonder switch werkt internet wel.

  10/100Mbit 5 poorts switch
  ARTIKELNUMMER: LA200010
  Gr harry
 • Alle poorten zijn inderdaad autodetect, dus kunnen als uplink gebruikt worden. Het kan zijn dat de auto-sensing niet lekker loopt (bepaling 10 of 100 mb), forceer deze eens op je netwerkkaart, eerst op 10 mb en indien dat werkt op 100 mb, indien dat ook niet werkt kan je kijken of je de snelheid op de switchpoort kan forceren en deze snelheid vervolgens ook forceren op je netwerkkaart.
 • Wat soms het geval is dat je voor het doorlussen van/naar een hub/switch een speciale poort moet gebruiken (bijvoorbeeld de eerste of de laatste). Computers mogen in alle aansluitingen. Ik heb hier een 3Com hub die daar heel kritisch in is. Meestal staat er in de handleiding wel een aansluitvoorbeeld, alleen niet als "moeten". Let bij het aansluiten of de ledjes gaan branden. Oh ja, voeding is toch wel aangesloten?
 • Handleiding meldt inderdaad dat elke poort als uplink poort kan worden gebruikt. COntroleer wel de ledjes, de powerled brandt? Branden voor beide aangesloten kabels de ledjes?
 • [quote:fa1ba1cb0f="Hans.Vosman"]………. Oh ja, voeding is toch wel aangesloten?[/quote:fa1ba1cb0f]Dat had ik er ook bij willen vragen, maar dat durfde ik eigenlijk niet goed.
 • [quote:55555d84e1="J. de Boer"]Dat had ik er ook bij willen vragen, maar dat durfde ik eigenlijk niet goed.[/quote:55555d84e1]Dat vind ik ook een moeilijke vraag. Zit soms in de simpelste dingen. Overigens zou ik het zelf zoeken in die onderdelen die verschillen. Dat is bijvoorbeeld de extra kabel (tussen switch en de computer of de switch zelf).
  Zonder switch en de ene kabel werkt de verbinding. Met switch en de ene kabel en de andere kabel werkt het niet. Tja, als geen van de ledjes brandt? Tja, …? Als alleen het ledje van die extra kabel niet brandt, dan … is die misschien niet in orde of niet goed aangesloten of …
 • [quote:d95e29d73d="Hans.Vosman"][quote:d95e29d73d="J. de Boer"]Dat had ik er ook bij willen vragen, maar dat durfde ik eigenlijk niet goed.[/quote:d95e29d73d]Dat vind ik ook een moeilijke vraag. Zit soms in de simpelste dingen. Overigens zou ik het zelf zoeken in die onderdelen die verschillen. Dat is bijvoorbeeld de extra kabel (tussen switch en de computer of de switch zelf).
  Zonder switch en de ene kabel werkt de verbinding. Met switch en de ene kabel en de andere kabel werkt het niet. Tja, als geen van de ledjes brandt? Tja, …? Als alleen het ledje van die extra kabel niet brandt, dan … is die misschien niet in orde of niet goed aangesloten of …[/quote:d95e29d73d]
  Auto-negotiate tussen 2 merken wil ook nog wel eens roet in het eten gooien, met name 3com switchen wil wel eens wazig doen.
 • Bedankt ik ga het uitproberen.Gr harry

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.