Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerkprinteraanleg mislukt; nu spoolerfout

Anoniem
Big Andrew
4 antwoorden
 • Ik werk in windows 98 en wilde mijn Hp Deskjet 710c gebruiken als netwerkprinter (had net een netwerk met router aangelegd voor 2 pcs. Netwerk functioneert prima maar de installatie van de printer als netwerkprinter lukt niet: geeft aan dat maar 1 licentie beschikbaar is. Dus printer gedeinstalleerd en opnieuwe de driver toegevoegd als solo=printer. Sindsdienst echter een spoolerfout.

  Twee vragen: hoe kan ik deze printer zonder fouten als netwerkprinterinstalleren?
  Hoe kom ik van die spoolerfout af? :(
 • [quote:2e5e598983="Big Andrew"]Ik werk in windows 98 en wilde mijn Hp Deskjet 710c gebruiken … [/quote:2e5e598983]Deze printer is sowieso geen echte netwerk printer. Werkt alleen als het echte netwerkpad wordt gebruikt.
  [quote:2e5e598983="Big Andrew"]Netwerk functioneert prima maar de installatie van de printer als netwerkprinter lukt niet: geeft aan dat maar 1 licentie beschikbaar is. Dus printer gedeinstalleerd en opnieuwe de driver toegevoegd als solo=printer. Sindsdienst echter een spoolerfout.[/quote:2e5e598983]Deze foutmelding is nieuw voor mij. Op de computer waarop de printer is aangesloten, moet de printer gewoon werken. Op de andere computer drivers installeren (bij afwijkende OS zeker), vervolgens het pad met LPT1 veranderen in het echte netwerkpad. Dan zou het moeten werken.
 • Beste Andrew,

  Printers in een netwerk zetten kan soms lastig zijn. Aangezien Win98 voor mij alweer (te) ver terug is hier wat algemene aanbevelingen:

  Deinstalleer zorgvuldig op alle PC's de printer.
  Installeer vervolgens (evt. na reboot) de HP pinter afzonderlijk op alle PC's, alsof het een stand alone printer betreft.
  Zoirg dat virusscanners en firewalls op de PC's UIT staan (een evt. firewall in je router is geen probleem)
  Maak van de printer een gedeelde printer.

  Succes
 • Is de printer aangesloten op de router, of wordt hij gedeeld d.m.v. een win98 pc ?
  In het laatste geval, dan moeten alle netwerk pc's bestands en printer deling aan hebben staan.
  Je moet vervolgens een 'netwerkprinter' toevoegen in de printer install wizzard, of je kunt de printer benaderen via de share en dan rechter muisknop 'installeren'.
  Vervolens kun je hem gewoon met de juiste driver installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.