Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

wel internet via draadloos netwerk maar geen lokaal netwerk

Anoniem
Wiep Corbier
14 antwoorden
 • Ik heb een laptop welke draadloos is verbonden met een wireless router. Zo kan ik op internet. Dat werkt. Mijn andere vaste pc is met dezelfde router verbonden via een netwerkkabel. Daar werkt internet ook.
  Ik kan echter de beide computers niet zien. Het lokale netwerk dus. ook met de firewalls uit lukt het niet. De biede pc's hebben een vast ip adres: 192.168.2.101 en 192.168.2.103. Bestand en printerdeling staan aan.
  Ik heb op beide pc's windows xp. Weet iemand wat er fout gaat?
  Ik weet het niet meer :cry:
 • Dat je autoradio het doet wil nog niet zeggen dat je auto ook maar een meter kan rijden.
  Ik bedoel hiermee dat internetten en een netwerk 2 verschillende dingen zijn.

  Maar je kunt hier ontelbare keren lezen hoe je een netwerk moet aanleggen. Heb je het allemaal al gelezen - en dat heb je ook, dat weet ik wel zeker - en kom je er toch niet uit dan beginnen we altijd met de volgende vragen.

  Heb je op beide computers dezelfde werkgroepnaam
  Heb je schijven op delen gezet
  Heb je shares aangemaakt
  etc. etc.

  Kortom, wat heb je allemaal gedaan om een netwerk te maken?
 • beide werkgroepen staan op "thuis". Ik heb verschillende directorys gedeeld. en kan deze op de eigen pc ook zien als gedeelde map onder mijn netwerklokaties.
  Het lokale netwerk zou toch via hetzelfde tcp protocol moeten kunnen. Toen ik linux op mijn laptop had staan was dit geen enkel probleem.
 • Ik neem aan dat je op je vaste computer de printer hebt aangesloten? En je kunt met je laptop wel printen? Zo ja, dan is je netwerk in orde.
 • Nee ik krijg geen contact meer met de prnter. Zodra ik de bekabelde netwerkkaart gebruik, kan ik weer normaal op het lokale netwerk.

  Maar ik denk dat ik nu eens tap verder ben. Ik heb nu, nadat ik een kabel had gebruikt, ennu weer terug ben bij wireless, contact. Ik kan op de laptop de pc zien en benaderen. Andersom niet. Op de pc krijg ik een foutmelding: //laptop is not accessible. you might have not permissions to use this network resource. contact the administrator …

  ???
 • Aha, dat heeft met gebruikers te maken.

  Je moet ergens een eerste keer kunnen aanmelden mocht je op beide computers de zelfde gebruikersnamen gebruiken.
 • Begrijp ik je nu goed dat ik op de laptop moet uitloggen. en dan vanaf de pc de laptop moet kunnen benaderen?!
  Ik gebruik op beide computers inderdaad dezelfde gebruikersnaam.

  Ik kan het proberen. ……
 • [quote:21a3b8d7b0]Begrijp ik je nu goed dat ik op de laptop moet uitloggen. en dan vanaf de pc de laptop moet kunnen benaderen?! [/quote:21a3b8d7b0]

  Nee hoor, je kunt prima met dezelfde naam op beide computers ingelogd zijn. Dat jij met je computer de laptop kunt bekijken betekent immers dat dat geen probleem is.
  Nu nog van de laptop naar de computer….. ik heb wel eens na een herinstallatie dat ik ook de melding krijg dat ik geen toegang heb. Dan verschijnt er vervolgens een schermpje waarmee ik me kan aanmelden met gebruikersnaam en wachtwoord (ook al zijn die identiek want ik gebruik op beide computers precies dezelfde namen en wachtwoorden)
  Op dat schermpje staat ook de mogelijkheid het wachtwoord te onthouden en daarna hoef ik nooit meer in te loggen.

  Houd ook even rekening met het volgende: wanneer je computers koppelt en aanzet, moeten ze elkaar beide wel even ontdekken. Dat kan wel tien minuten duren.

  Je kunt je netwerkkaarten dan het beste even uitschakelen en direct daarna weer inschakelen.

  Maar volgens mij weet je dit al.
 • Nee ik wist niet dat dat zo lang kon duren. Maar ik begrijp het ook niet helemaal. Ik zie immers wel al de computer staan maar ik kan deze neiet openen. Dan krijg ik voorgaande melding. Terwijl de laptop blijkbaar al meer ziet. Kan ik dit versnellen op de pc?
 • Die laatste opmerking slaat ook niet op jouw probleem in dit geval. Maar ik vergeet het ook wel eens bij het opnieuw opstarten van een van de computers.
 • Ga eens naar het netwerkicoontje op je desktop, en met de rechtermuisknop klikken. Vervolgens op "netwerkverbinding maken. "
  Volg dan de instructies.
 • Ik zie drie dingen die zouden kunnen zijn wat je bedoeld.
  - map network drive
  - disconnect network drive
  - search for computers.

  In My network place, zie ik een mogelijkheid: add a network place. Maar hiermee zie ik alleen de eigen computer.

  Bart
 • Ik ben mijn probleem op meerdere plaatsen op internet tegengekomen. zonder oplossing. Het lijkt wel een of andere beveiliging van windows dat internet en lokaal netwerkverkeer niet over dezelfde draadloze verbinding mag oid??? :-? De bedrade verbinding kent niet dit probleem!
  Weet niemand ene oplossing? Ik kom er niet uit!
 • Tot mijn verbazing merk ik dat ik met windows 3.11, ja wel 3.11, wel zonder problemen mijn laptop kan benaderen!! Doet dit bij iemand een belletje rinkelen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.