Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerkkaart installatie

Anoniem
con f16
9 antwoorden
 • Hi,

  Het volgende doet zich voor.
  Ik heb geprobeerd de driver van een Sitecom netwerkkaart te installeren zonder dat ik de bijbehorende diskette had.
  Dit lukte met de CD-ROM van het besturingssysteem Win98SE. Omdat op de kaart o.a. RTL8139C staat heb ik als
  model "Realtek RTL8129PCI Fast Ethernet" aangeklikt en geïnstalleerd. De kaart is daarna in "Apparaatbeheer" terug te vinden. Omdat ik al een netwerk van 2 PC's heb, was het niet moeilijk de instellingen van de 3e PC in te vullen. Ik heb tijdelijk deze 3e PC in het netwerk geplaatst door de kabel over te zetten. Toch kon ik het netwerk niet tot stand brengen. Toen ik uiteindelijk wel de Sitecom driverdiskette kreeg heb ik de netwerkkaart in "Apparaatbeheer" verwijderd en de PC opnieuw gestart. Nu wordt nieuwe hardware gevonden, hier staat echter i.p.v. "PCI Ethernet Controler" als model de vorige geïnstalleerde Realtek kaart, het gevolg is dat de driver van de Sitecom kaart niet wordt gevonden.
  De vraag na dit lange verhaal is dus: Hoe krijg ik de Realtek aanduiding weg.

  Bedankt alvast.
 • Je kan in het Register zoeken naar de naam Realtek en deze (na een Back-up gemaakt te hebben)verwijderen.
 • Heb ik gedaan, maar de nieuw gevonden hardware blijft de Realtek-
  netwerkkaart.
 • Met welk Proggie heb je het Register doorzocht?Probeer RegisterCrawler anders eens. http://www.4developers.com/regc/index.htm
 • en als je nu via configuratiescherm -> systeem ->netwerkadapters de realtek uitschakelt.

  dan kun je volgens mij daarna de wizard nieuwe hardware doen waarbij hij de uitgeschakelde netwerkkaart zal vinden alleen nu moet je dan kiezen dat je zelf de driver uit een lijst wil kiezen selecteer netwerkadapter en daarna diskette waarbij hij de sitecom driver zal vinden.

  het enige wat je daarna nog moet doen is de uitgeschakelde realtek uit de systeemlijst halen.
 • [quote:c035168061="MKL"]en als je nu via configuratiescherm -> systeem ->netwerkadapters de realtek uitschakelt.

  dan kun je volgens mij daarna de wizard nieuwe hardware doen waarbij hij de uitgeschakelde netwerkkaart zal vinden alleen nu moet je dan kiezen dat je zelf de driver uit een lijst wil kiezen selecteer netwerkadapter en daarna diskette waarbij hij de sitecom driver zal vinden.

  het enige wat je daarna nog moet doen is de uitgeschakelde realtek uit de systeemlijst halen.[/quote:c035168061]

  Dat heb ik gedaan, maar daarna verschijnt in het "nieuwe hardware gevonden" scherm toch de Realtek adapter i.p.v. een neutrale.
 • [quote:b4ccb35f2e="MGSpecial"]Met welk Proggie heb je het Register doorzocht?Probeer RegisterCrawler anders eens. http://www.4developers.com/regc/index.htm[/quote:b4ccb35f2e]

  Zonder programma, via zoeken in het register.
 • ik heb zelf ook een sitecom netwerkkaart. als ik de originele drivers van sitecomdiskette installeer. dan krijg ik ook alleen maar 32 bits pci fast ethernet adapter te zien in apparaatbeheer er staat helemaal niks van sitecom bij.

  daarom heb ik ook eigenlijk de vraag als je de realtek van de windows cd hebt wat is dan het probleem: totaal geen netwerkverbinding? wat voor resultaat geeft hij bijv als je op de msdos-prompt typt: ping 127.0.0.1? is het tcp/ip-protocol geinstalleerd? wat voor gegevens krijg je als je start->uitvoeren en dan winipcfg typt? gewoon een ethernetadres?
 • Hmm. Het blijft natuurlijk Sitecom. Dat is waarschijnlijk niet meer dan een stickermerk voor een OEM kaartje. Dat merk hoeft dus helemaal niet terug te komen in apparatenbeheer of driver. Heb hetzelfde met een modem, wat herkend wordt als ibm (chipset!), perfect werkt, maar toch als E-tech verkocht is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.