Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Internet loopt niet goed in netwerkje

Anoniem
arnvis
1 antwoord
 • Hallo,

  Ik zit met een probleem. ik moest onlangs een netwerkje aanleggen bij mijn oom en tante. Ze hebben mxstream bij HCCnet en hebben nog zon oude alcatel speedtouch home modem. Ze hebben 2 win 98 pc's en een nieuwe xp machine waar de modem rechstreeks met een VPN verbinding op aan gesloten is. Ze hebben zon sitecom LN-022 networkkit gekocht: http://www.paradigit.nl/pdf/10006632v.html.

  Ik heb de modem op de router aangesloten, deze via het boekje geconfigureerd en op de router de 3pc's aangesloten. Op de modem staat DHCP uit en in de router staat DHCP aan. Ik heb alle VPN verbindingen op alles pc's verwijderd en alle netwerkinstellingen ook op auto gezet. Alles doet het netjes, elke pc krijgt een ip van de router.

  Maar: na een tijdje wordt het internet traag op alle pc's en op een gegeven moment is het internet weg en kunnen de pagina's niet meer worden weergegeven. Ik vind dit erg vreemd en weet niet waar het aan ligt? De router zelf is erg warm en ik weet niet of dit normaal is. Ik heb voor de verbinding van de modem naar router hetzelfde kabeltje gebruikt als er al in de xp pc zat. Dus het zijn in totaal volgens mij 3 patchkabels.

  Als ik de xp machine weer 1op 1 met een VPN verbinding op de modem aansluit is het internet weer snel en stabiel.

  trekt de router het gewoon niet of doe ik iets niet goed??

  Alvast bedankt, Groetjes Ferry

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.