Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Meerdere routers

Anoniem
Sjoerd Boerhout
6 antwoorden
 • Sinds kort heb ik in mijn bestaande netwerk een wireless router geplaatst alles werkt goed, ik kan alleen van via een pc die draadloos verbonden is niet op het bedraadde netwerk komen!
  wie kan mij hierbij helpen!
  hoe zou ik me router en draadloze router dan in moeten stellen

  mijn modem/router deelt automatisch de ip adressen uit aan de computers en draadloze router
 • Je hebt waarschijnlijk je wireless router via de WANaansluiting op de rest van het netwerk aangesloten. Dan zijn het dus 2 gescheiden netwerken en kun je idd niet op het andere netwerk komen.
  Wat je kan doen is in je wireless router alle routerfuncties en DHCPserver uitschakelen en hem via een van de LANaansluitingen op het netwerk aansluiten.

  Zelf heb ik hier ook een zelfde situatie. Ik heb echter vanwege de beveiliging de wirelessrouter via de WANaansluiting aangesloten. Op deze manier wordt niet al het dataverkeer op je LAN ook voor iedereen die het wil/kan opvangen uitgezonden. Dat ik dan niet direct op de andere pc's kan komen is verder geen probleem, want ik kan er ook via ftp op inloggen.
 • kun je inoggen op je pc dmv ftp lokaal? of via internet??
 • Dat moet via internet, want het lokale IP zal hij niet herkennen. Maar dat is een beveiligde verbinding en ik gebruik het haast nooit.

  Maar als jij de beveiliging van je AP goed instelt dan kun je hem rustig direct aan het netwerk hangen. Dat moet/wil ik binnenkort toch ook wel een keer doen. Zodat ik ook direct kan printen. (Printer hangt aan de server)

  Als je WEP (wel geregeld de key veranderen) en MACadrescontrole aan hebt zit je al redelijk veilig. Je kan ook nog het SSID uitzetten zodat het netwerk niet direct te herkennen is voor mensen die zitten te scannen.
 • er is niets mis mee een router via de wan boort aan een andere router te hangen……
  als je het goed instelt (gateway, dns e.d.) werkt het feiloos en als een netwerk.
 • maar hoe moet je ze dan precies instellen??
  de gateway van me modem/router is 192.168.1.254
  hoe moet ik die andere router die erop aangesloten is instellen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.