Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

chello en draadloos internet

Anoniem
Dilbert
5 antwoorden
 • Ik heb een laptop (+USB-aansl) en een chello internetverbinding. Nu is mijn vraag hoe ik nu een draadloze verbinding kan maken met het internet. Wat heb ik hier voor nodig? Ik heb ook gehoord dat het met chello niet makkelijk is. Klopt dit?
 • move to netwerken…
 • waarom zou dit met chello moeilijk zijn? je zet een wireless router achter het modem en klaar. denk wel aan de volgende dingen:

  - kun je een pcmcia-kaart in je laptop stoppen? zit er al een ingebouwde netwerkkaart in? heb je alleen USB? > dan moet je een wireless usb-dongleding (?) hebben.

  - het mac address van je netwerkkaart van Chello moet ingegeven worden in de router. - nu denkt het modem dat de router het netwerkkaartje is dat je van Chello gekregen hebt -

  - de DHCP functie van de router moet aanstaan. - hiermee krijg je automatisch een ip-adres toegewezen -

  - (indien een pcmcia-kaart) filtering op Mac-adres moet aanstaan. - je router laat dan alleen netwerkaarten toe met het opgegeven mac-adress. jouw laptop heeft waarschijnlijk ook een kaartje -

  - maak gebruik van wep-encryptie.

  succes,

  d.

  (ja, ik heb ook chello en wireless)
 • Met de beschrijving hierboven van Dilbert moet het lukken. Ik heb zelf ook een tijdje een draadloos netwerkje gehad met Chello Classic, niks anders dan andere providers.
 • wil het niet op een ad-hoc manier ??

  dus Modem –> UTP –> Accesspoint ~~~~~~ USB Dongle of PCMCIA Card ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.