Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Computers zien elkaar, maar netwerk....... [OPGELOST|SLOTJE]

Anoniem
dannybeijers
4 antwoorden
 • Ik heb hier een laptop en een desktop, in de laptop zit een 802.11g verbinding. op de desktop zit een Sitecom WL-012 USB adapter (802.11b). Deze zouden compatible moeten zijn, en de computers zien elkaar ook doormiddel van de Link Test in dat programma van Sitecom.
  Dit is ook de enige verbinding die de twee computers tot stand kunnen brengen. Op de laptop kan ik de draadloze verbinding niet als netwerkhardware gebruiken. Weet iemand waar het probleem ligt ??

  Het is de bedoeling dat de laptop via de desktop verbinding met het Internet maakt.

  Het is een Ad Hoc verbinding. Allebei de pc's zijn ingesteld op kanaal 11, dit had het beste signaal. Ook is de SSID (of werkgroepnaam) van beide computers hetzelfde. en op de laptop is ook een verbinding te zien met de naam "internet" en een snelheid van 11Mbit…

  Wie kan mij verder helpen????

  Het is voornamelijk de vraag hoe ik de client computer(laptop) moet instellen.
 • Jij hebt dus een sitecom, de software die je moet instaleren bij sitecom zijn onder windows XP alleen de drivers en onder de andere OS (Me, 98se en 2000) ook de bijgeleverde software.

  Want de software van sitecom en windows XP bots met elkaar waardoor het niet goed werkt. Dit kan een oplossing zijn.

  Ook kan het zijn dat je je MAC bent vergeten te clonen naar je router als je CHELLO hebt is dit heel belangrijk omdat ie anders niet werkt
 • ik heb geen router. de laptop maakt via de desktop verbinding met het internet, anders was er wel een wireless accesspoint aangeschaft. Van die conflicten tussen de sitecom drivers en die van windows wist ik al, ik heb de automatische configuratie door windows uitgeschakeld. maar mijn probleem is vooral de laptop, moet ik hier software op installeren, of kan het gewoon met de software van windows?

  Het gaat hier om een planet ADSL verbinding
 • Het netwerk werkt nu wel goed, alleen wil de laptop geen verbinding met het internet maken via de desktop. op de desktop heb ik ingesteld dat iedereen via deze computer verbinding met het internet mag maken…. maar het werkt niet….. :evil:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.