Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Ik krijg geen beveiligde WEP-verbinding opgestart

Anoniem
wtulp
1 antwoord
  • Hallo,

    Ik heb al een tijdje een sweex router met draadloze wifi-mogelijkheid.
    De wifi-mogelijkheden gebruik ik al een tijdje, echter zonder dat ik die verbinding beveiligd heb.

    Ik ben een poging gestart om de wifi-verbinding te beveiligen met tot nog toe een slecht resultaat.

    Op m'n sweex router heb ik de WEP-beveiliging aangezet met een 64-bits wachtwoord. Hiervoor heb ik een 5-letterige code ingegeven.

    Op m'n draadloze pc wordt wel verbinding gemaakt met het draadloze netwerk, maar ik kan er geen gebruik van maken. Ik kan bijvoorbeeld geen internetpagina's openen.

    Nou heb ik ontdekt dat m'n ip-adres wordt gewijzigd wanneer ik de beveiliging aanzet. Mijn "onbeveiligde" ip-adres was: 192.168.2.101 en het "beveiligde" ip-adres is 169.254.62.216 geworden.

    Op m'n pc welke met een vaste verbinding met het internet is verbonden heb ik nog steeds m'n oude ip-adres: 102.168.2.100 en deze blijft perfect werken. Dus de kans vind ik zelf wel heel groot dat hierdoor het probleem wordt veroorzaakt. Of is dat juist geen probleem en wordt dat bewust door de wep-beveiliging gedaan?

    Wie kan mij vertellen wat ik fout doe?


    met vriendelijke groet,

    Willem Tulp

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord