Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

speedtouch 510 - wireless 3com router en spoofing

Anoniem
e.keunen
2 antwoorden
 • Hoi,

  Onderstaande probleem heb ik eigenlijk heel simpel op kunnen lossen door de speedtouch ipv de dsl poort in een gewone poort van de AP te prikken.
  DHCP op het AP uitgezet, AP vast ip uit de zelfde range gegeven als de speedt en de aangesloten clients op het AP, ook de wireless, krijgen hun ip,s van de speedt. Internet werkt, iedereen gelukkig.
  Hoi Allemaal,

  Ik heb sinds 2 dagen adsl thuis met bovenstaande Speedtouch, werkt allemaal prima.
  Nu wil ik draadloos met de laptop (en af en toe met andere pc,s) internetten. Beide apparaten hebben router-functionaliteit, deze van de speedtouch heb ik middels spoofing uitgezet, sluit ik daar nu rechtstreeks een pc op aan werkt dit prima, deze krijgt dan direct het vaste ip en dns e.d. die ik van xs4all gekregen heb. (middels dhcp) Nu heb ik in een forum gelezen dat als ik de 3com type 3crwe554g72 bij de internet settings configureer met de ip,s zoals de pc die van de speedtouch krijgt, dit zou moeten werken. Ip xs4all begint met 80…. default GW met 195…deze komen niet uit de zelfde range en dit is dus ook waar mijn 3com over zeurt, kortom, hij staat dit niet toe.

  Wat nu???

  Ik dacht zelf de hele router functionaliteit van de 3com misschien uit te kunnen schakelen en hem te degraderen tot een "wireless-switch", zou ik prima vinden, de speedtouch heeft meer functionaliteit dan de 3com, ik kan echter nergens iets vinden om de 3com te strippen.
  Of misschien de 3com zo instellen dat hij zijn ip,s e.d. van de speedtouch krijgt en deze via dhcp aan de clients geeft, lukt echter ook niet.

  Hebben jullie een idee???

  Alvast bedankt,

  E.Keunen.
 • Ik heb ook een AP met routerfunctionaliteit. (Draytek 2200WE)

  Die heb ik ook zonder de router aan het netwerk hangen:
  - Draadloos netwerk ingesteld.
  - AP een vast IP gegeven in de range van het netwerk. Zo kan ik nog bij het webbased adminpanel.
  - DCHPserver van AP uitgezet.
  - AP via 1 van de LANpoorten met de rest van het netwerk verbonden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.