Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Router advies en Chello

Anoniem
ludere
27 antwoorden
 • Ik zoek een goedkope router (met 4 pport switch) voor een chello kabel abo in diemen. Op dit moment is ie rechtstreeks aangesloten op de pc.
  Wil er een router tussen hangen zodat de neefjes niet meer hoeven te ruzieen wie op internet mag. (vooral voor internet games zoals COD, BF etc). Ik heb geen ervaring met kabel wel adsl.
  Er worden geen speciale dingen met de router gedaan.

  Welke router werkt goed ?
  Welke haken en ogen zijn er bij het installeren (wil Chello helemaal niet bellen, dus router moet mac adres klonen). Graag tips of links.

  De setup moet snel en in 1 keer gebeuren om teleurstelling bij de neefjes te voorkomen want ze hebben het heel zwaar nu (vader is afgelopen week overleden :oops: ) Graag tips en advies
 • Ik zou gewoon die goedkope van sweexs nemen. Schijnt goed te zijn en met een duidelijke gebruiksaanwijzing. En het clonen van je mac adres is echt niet moeilijk. Ik kon het ook, en ik heb een edimax router.
  Succes
 • Heb laatst ook iemand aan een sweex geholpen voor zijn Chelloverbinding. Hij had toen nog een COM21 en nu een Motorola op eurodocsis 2. Routertje werkt prima.
 • Ik heb een simpele router van sitecom (dc202) in combinatie met een chello abbonement. Werkt allemaal prima en het instellen om iig internet te krijgen op de pc's was echt een eitje.
 • die goedkope van sweex, (lb000020, meen ik) werkt als een trein hier in Weesp. *we zitten in hetzelfde chello-gebied*

  d.
 • Bedankt boys : gezien de antwoorden is het dus sweex, gevolgd door edimax of sitecom.
 • Ik heb zelf ruim een jaar lang goede ervaring met een DrayTek Vigor2200E die makkelijk te configureren is met Chello internet.
 • [quote:90b66389a9="jolo"]Ik heb zelf ruim een jaar lang goede ervaring met een DrayTek Vigor2200E die makkelijk te configureren is met Chello internet.[/quote:90b66389a9]

  Die heb ik hier ook staan. Idd een prima dingetje. Alleen kost die volgens pricewatch momenteel nog steeds €96 en die sweex kost nog niet eens de helft. (De vraag was een goedkope router…)
 • Heb vorige week een Sitecom router gekocht bij Paradigit (€ 25,=) bij Paradigit (voor Chello). Werkt goed!
 • sweex en edimax zijn technisch het zelfde.

  beiden zelfde eenvoudige wizard die automatisch het mac adres kloont ;)
 • Maar hoe krijg je het dan precies voor elkaar? Ik bedoel, chello ondersteunt het in elk geval niet. Ik zat zelf te denken aan deze:

  http://catalog.belkin.com/IWCatProductPage.process?Merchant_Id=&Section_Id=201748&pcount=&Product_Id=144719&Section.Section_Path=%2FRoot%2FNetworking%2FDraadloosnetwerken%2F80211gdr%2E%2E%2Eetwerken%2F#

  Volgens de reclame van Belkin zit je er binnen 3 minuten op, maar dat geloof ik eigenlijk niet.

  Ik wil mijn laptop draadloos aansluiten, maar wat moet ik nu precies doen en in welke volgorde? Bestaat er ergens een stap voor stap handleiding om een router op chello aan te sluiten en dan wel in Jip en Janneke taal?
 • die 3 minuten kloppen wel. 8) jip-en-janneke-taal kun je vinden in het boekje dat bijgeleverd is van je router. andere gegevens heb je van chello gekregen (dns nr's etc)

  d.
 • [quote:ba203cb4c8="Dilbert"] andere gegevens heb je van chello gekregen (dns nr's etc)

  d.[/quote:ba203cb4c8]

  Nee, ik heb niks van chello gekregen want ze ondersteunen geen routers. Staat ook op hun site. Hoe kom je dan aan die gegevens?
  Is die handleiding echt dusdaning dat ik als netwerk nono dat voor elkaar krijg?
 • [quote:9b88af8462="topdude"][quote:9b88af8462="Dilbert"] andere gegevens heb je van chello gekregen (dns nr's etc)

  d.[/quote:9b88af8462]

  Nee, ik heb niks van chello gekregen want ze ondersteunen geen routers. Staat ook op hun site. Hoe kom je dan aan die gegevens?
  Is die handleiding echt dusdaning dat ik als netwerk nono dat voor elkaar krijg?[/quote:9b88af8462]

  waarom kijk je niet zelf in de handleiding zoals dilbert aangeeft of als je hem nog moet aanschaffen meestal kan je ze downen bij de fabrikant
 • Ik heb het apparaat nog niet.

  Gelukkig komt iemand me helpen een en ander te installeren.
 • de sweex en edimax routers is echt 3 minuten installatie werk, dmv een jip&janneke wizard, komt alles goed.
 • He, he, he, sweex, verdere commentaar is overbodig.
 • ?????????

  de routers doen wat ze moeten doen
 • [quote:6fa29d94a9="drupke"]He, he, he, sweex, verdere commentaar is overbodig.[/quote:6fa29d94a9]
  Heb hem afgelopen zondag geinstalleerd voor mijn neefjes. tussen de 2-5 minuten inclusief delen van de bestanden.
  En ze internetten met internet games en lan games. Ze zijn blij. Hij doet wat ie moest doen en goed ook voor 29 euro (lb00021)
 • Een heel stomme vraag, maar kan iemand me een link geven waar je de Sweex LB00021 kunt kopen? Zelfs bij pricewatch (tweakers) staat hij niet, tenminste, niet exact dezelfde.
  En op www.sweex.nl kun je hem ook niet kopen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.