Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

VPN & Beveiliging & MSN & DES

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb hier thuis 3 pcs die door middel van een routertje aan internet verbonden zijn. Nu wou ik graag overal kunnen inloggen op een van die drie pc's. Nu heb ik op die pc (met winXPprof), binnekomende verbindingen geinstalleerd bij netwerkverbindingen en heb ik op de router poort 1723 geforward naar het ip adres (10.0.0.1) van de desbetreffende pc. VPN werkt perfect! Nu heb ik echter een aantal vraagjes:

  - Hoe kan het dat mijn msn nu niet meer werkt op de hoofdpc, die loopt continue vast.
  - Hoe kan het dat ik continue data verkeer zie op de lanverbinding tussen mijn pc en de router?
  - Hoe veilig is dit? Kan nu iedereen zo op mijn pc?
  - Heb ik nu een DES of 3DES beveiliging? Of kan dit niet met de vpn-server van winxp.

  alvast bedankt voor de gene die een beetje hulp kan bieden.
  groet
  Roger
 • DES en 3DES zijn encryptiemethoden die bij IPsec gebruikt worden. IPsec werkt echter niet in combinatie met een NAT-router, dus hoogstwaarschijnlijk heb je een PPTP verbinding liggen. Dit is in de meeste gevallen wel veilig genoeg.
 • Thanx,
  Iemand een reactie op een van mijn 1e twee vragen?
  Roger
 • Weet je zeker dat het vastlopen van MSN op je hoofd PC komt door de aanleg van je VPN, ik heb met versie 6.1 ook steeds problemen gehad…

  Wat betreft je tweede vraag, hoeveel kbps/Mbps bedraagt dat verkeer? Als het veel is zou ik zeggen, en zeker i.v.m. je VPN, dat er wordt ingebroken, of spyware/malware die netwerkverkeer heeft met de ontwerpers.
  Als je een goed geconfigureerde firewall hebt, een goede up to date virusscanner en een anti-spyware programma (Ad-aware of Spybot-S&D) en je gebruikt die ook goed dan kan er weinig aan de hand zijn. Zeker als het netwerkverkeer over je LAN-verbinding maar enkele kpbs bedraagt, dat is normaal met sommige routers, die houden als het ware contact met de PC.
 • mocht je je overigens storen aan dat netwerkverkeer op je LAN-verbinding, dan kan je met smsniffer zien, ik weet alleen niet de downloadlocatie maar ik ben via deze link begonnenhttp://www.diamondcs.com.au/index.php?page=apm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.