Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

welke kabel voor koppeling Sitecom WL-109 -> adsl lijn ??

Anoniem
roebbie
5 antwoorden
 • Ik heb recentelijk een Sitecom WL-109 wireless router/modem (ISDN) aangeschaft voor een draadloze koppeling tussen PC en laptop.
  Alles zover geinstalleerd en werkend gekregen (via laptop is PC draadloos te benaderen etc.) behalve de internetverbinding (zowel op laptop als PC geen ADSL signaal) !

  Als ik de ADSL kabel in de Sitecom plug ziet het modem geen ADSL verbinding en de normale telefoons vallen uit (geen kiestoon). Als ik vervolgens de ISDN centrale reset doen de telefoons het weer (mits de ADSL kabel uit de Sitecom is getrokken).

  Voorheen had ik een alcatel speed-toch ISDN extern modem (groene model) voor mijn ADSL verbinding via KPN. De ADSL kabel uit de meterkast welke ik zelf heb gemaakt voldeed prima.
  Via dit forum heb ik me al helemaal blauw gezocht op soortgelijke problemen echter ik kom niet verder.

  RJ-11 plug, RJ-12 ? twisted, straight ? Ik heb gezien dat de aansluiting op het Alcatel modem alleen de middelste 2 pennen bezet heeft terwijl de Sitecom 4 pennen heeft.

  Kortom: hoeveel aders moet ik in de nieuwe situatie gebruiken, 2 of 4 en hoe dienen deze aangesloten te worden. Kan het inderdaad zo zijn dat er nu kortsluiting optreedt terwijl dit voorheen niet het geval was ????


  Bij voorbaat dank voor alle suggesties.

  M.vr.gr. Arno :roll:
 • Zoals jij het beschrijft zou het gewoon moeten werken. De 2 extra aders in je stekker (meestal oranje en wit) worden voorzover ik weet voor adsl en telefonie niet gebruikt. Ik neem aan dat je de adsl lijn gewoon op de ADSL/ WAN poort op de router aansluit? Evt. kun je proberen om de router te resetten naar de fabrieksinstellingen. Dit staat doorgaans wel in de handleiding beschreven hoe dat moet.

  Het lijkt mij eerder een hardware probleem in je router of je isdn centrale, aangezien er ook storingen aan de overige lijnen optreden.

  Ik denk dat je het beste je probleem aan sitecom kan voorleggen. Via onderstaande link kun je je vraag stellen en ze beloven je binnen 2 dagen de oplossing.

  http://www.sitecom.nl/support2.php
 • Keep it short:

  [b:96584fbc86]RTFM[/b:96584fbc86]
 • Probleem hoogstwaarschijnlijk opgelost !

  Het blijkt dat ik de WL-108 had moeten hebben (analoge uitvoering) ipv de WL-109 ondanks dat ik ISDN thuis heb.
  Probleem zit hem in de Quatrovox centrale, deze zit pas na de splitter en is dan dus pas digitaal.

  Het adsl signaal wat de router ingaat is dus gewoon analoog ondanks dat ik ISDN heb !

  Bedankt voor de reactie.

  Gr. Arno.
 • [quote:2b6af1ce3a="ANNErd"]Keep it short:

  [b:2b6af1ce3a]RTFM[/b:2b6af1ce3a][/quote:2b6af1ce3a]


  :-? wat bedoel je hiermee?

  Iemand vraagt gewoon om hulp. Daar is dit forum lijkt mij toch ook voor bedoeld! En ik neem aan dat hij dan heus de handleiding wel gelezen heeft. En alsof die altijd lekker duidelijk zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.