Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

geen lokaal netwerk na installatie van sweex router

Anoniem
Oberon
10 antwoorden
 • ik heb 3 computers waarop win 2000 draait.
  ik had via een hub een intern netwerk met de volgende ip adressen
  192.168.0.1
  192.168.0.2
  192.168.0.3

  Dit werkte altijd perfect.
  nu heb ik sinds kort kabel van casema en dus een router geplaatst van
  sweex.
  Om de kabel te laten werken moest ik alle adaptors op automatisch een ipadres verkrijgen instellen,internet werkt nu perfekt.

  Maar het probleem is dat ik nu geen intern netwerk meer heb.
  of eigenlijk nog wel maar ik kan de computers en mappen onderling niet meerbereiken.
  Kan iemand mij hier mee helpen?

  m.v.g e.bolhoven
 • Je vertelt helaas niet wat de nu toegekende IP adressen en netwerkmaskers zijn. Kun je de PC's onderling wel pingen? Zo ja, dan werkt het netwerk technisch gezien wel. Zo niet, dan zit er waarschijnlijk een probleem in de IP adressen/maskers. Of zit er misschien een firewall op die de boel blokkeert?
 • [quote:04fa785338="edward1234"]hallo
  ten eerste bedankt voor je snelle reaktie
  je bedoelt waarschijnlijk het ip wat de router toewijst.
  dit is
  192.168.2.100 subnet 255.255.255.0
  standaard gateway 192.168.2.1

  op de andere pc is dit 192.168.2.101

  hopelijk kun je hier wat mee

  en nogmaals bedankt[/quote:04fa785338]

  Ten eerste graag antwoorden op het forum, en niet via persoonlijke berichten. Op die manier kunnen anderen meedenken.

  Verder is de informatie die je geeft incompleet. Je hebt drie PC's en een router, dus je zou meer gegevens moeten hebben. En ook geef je geen antwoord op de vraag of je kunt pingen en evenmin of er een firewall op (de router) zit.

  Misschien even volledige info geven?

  PS: Gebruik je nog wel of niet die hub in je netwerk?
 • [quote:e5dda9b54f="edward1234"]ik heb 3 computers waarop win 2000 draait.
  ik had via een hub een intern netwerk met de volgende ip adressen
  192.168.0.1
  192.168.0.2
  192.168.0.3
  Dit werkte altijd perfect.
  [/quote:e5dda9b54f]

  bovenstaande adressen, had je die handmatig toegekend ? Ik neem aan van wel, dan moet je die ongedaan maken. De router heeft een dhcp server die de ip adressen uitreikt. Dus hebben je machines elk dus 2 ip adressen (voorzover ik uit je verhaal kan afleiden)

  verder roerend eeens met binary
 • ten eerste sorry dat ik met een privebericht gereageerd heb
  maar voor de duidelijkheid de instellingen zoals genoemd waren voordat ik de router had dus gewoon een netwerk via de hub.
  ik gebruik nu alleen de router waar ik momenteel twee computers op heb aangesloten,zoals gezegd gaat het internetten prima via de dhcp vandaar dat de twee adaptors op automatisch ip en dns verkrijgen staan.
  het pingen lukt prima en ik heb momenteel de firewal uit staan.
  hoe kan ik nu mijn lokale netwerk bereiken?

  even ter aanvulling
  zou ik de adaptors van mijn twee pc's weer handmatig een ip geven dan heb ik wel weer mijn lokale netwek terug maar dan kan ik niet meer internetten
 • Als je alle computers onderling kunt pingen, dan is de eerste conclusie dat er geen technische belemmering in je netwerk zit, en hoef je ook geen adressen en dergelijke te wijzigen. Het probleem zit dan dus in de toegangsrechten van de computers. Als je in de verkenner de werkgroep opent, dan zou je daarin de namen van de computers moeten kunnen zien. Zo nee, dan staat wellicht de werkgroepnaam niet juist ingesteld. En anders zou het een rechtenkwestie kunnen zijn.
 • Omdat mijn netwerkprobleem grote overeenkomsten vertoond met het hierboven geschetste probleem (en ik -vruchteloos- al een heleboel stappen doorlopen heb), kan ik de vraag misschien een beetje concreter maken….

  Sinds een paar dagen heb ik een wireless router (Edimax) waarop ik 2 PC's (beiden draaien XP Pro met SP1) heb aangesloten: PC "boven" (192.168.2.100) die met een kabel op de router (192.168.2.1) is aangesloten en een PC "beneden" (192.168.2.101) die een wireless verbinding met de router maakt. Beide PC's kennen 1 gebruikersaccount "Allemaal" (Beheerdersrechten) en werken dus niet met meerdere gebruikersaccount. Beide PC's kunnen inmiddels prima gebruik maken van het internet en ze "zien" elkaar ook als ik ze elkaar laat pingen.

  Het vreemde is echter dat ik met de PC "boven" wel in de gedeelde mappen van de PC "beneden" kom maar andersom niet. Dan verschijnt namelijk de melding "\\Boven is niet toegankelijk. U hebt mogelijk niet de juiste machtigingen voor deze netwerkbron. Neem contact met de beheerder van de server op als u wilt weten of u de toegangsmachtigingen hebt. Toegang geweigerd."

  Ik heb in mijn beleving alles over deze melding gelezen op verschillende fora en (o.a.) het volgende geprobeerd:

  - XP-firewalls staan uit.
  - In ZoneAlarm (de Free versie) staat de IP-range 192.168.2.100 t/m 192.168.2.200 als een Trusted zone met "low" security (firewall staat daarvoor dus feitelijk uit). Ook als ZoneAlarm helemaal uit staat, bestaat overigens het probleem.
  - "Client voor Microsoft-netwerken" en "Bestands- en printerdeling voor MS-netwerken" staat op beide PC's aangevinkt.
  - TCP/IP staat op beide PC's (IP adressen worden door router toegewezen).
  - Op beide PC's staat de gast-account ingeschakeld.
  - Netwerkwizzard van XP doorlopen. XP gaf (2e keuzeblad, bovenste optie) aan dat de configuratie niet wordt aanbevolen omdat 2 PC's "rechtstreeks" contact maken met het internet (wat feitelijk natuurlijk niet klopt omdat de router met firewall er nog tussen zit). Diskette aangemaakt en (netsetup.exe) op de andere PC gedraait.
  - Gebruikersaccount komt op beide PC's voor.
  - Gedeelde mappen "nogmaals" gedeeld. (en ook nieuwe dirs ook gedeeld)
  - Onder "Verbindingen van buitenaf" op beide PC's ingesteld dat Externe gebruikers verbindingen mogen maken.
  - Firewall in router uitgezet.

  Wat overigens ook vreemd is, is dat als ik op de PC 'boven' een computer "zoek" (in explorer), dan worden zowel "boven" als "beneden" 2 maal gevonden. Wellicht een restant van mijn vele pogingen het netwerk 2-richting te krijgen…

  Ondanks al deze tip's en truuks, blijft het 1 richtingsverkeer. Heeft iemand een idee waar het fout zit? [b:5673e823dd]HELP![/b:5673e823dd]
 • Ik probeer ook zoiets aan te leggen.

  De stress slaat nu al toe. :(

  Van mij dus nu geen hulp, alleen medeleven en bovengemiddelde interesse voor dit topic.
 • Oberon:

  Voor zover ik het kan nagaan heb je inderdaad wel zo'n beetje alles gehad. Het enige wat ik nog kan bedenken is de volgende opmerking die in Windows XP Inside Out hierover te melden heeft, nl.:


  [b:3e02bf087f]Accounts that you intend to use for network access to shared folders must have a password. Except for the Guest account, Windows security prohibits network access by accounts with a blank password. [/b:3e02bf087f]

  Zou je even kunnen proberen.
 • [quote:9eb32e61c2="edward1234"]
  even ter aanvulling
  zou ik de adaptors van mijn twee pc's weer handmatig een ip geven dan heb ik wel weer mijn lokale netwek terug maar dan kan ik niet meer internetten[/quote:9eb32e61c2]
  * waarom zet je de router niet op een vast ip en schakel dus dhcp uit. Vervolgens weer op de pc's de router ip als gateway invulllen…
  anders:
  * Bij de wizard zou ik niet voor automatisch kiezen maar voor handmatig en zelf telkens de keuze maken dat je via een bestaand netwerk/gaeteway een verbinding maakt.
  * Ik had ook problemen met Zonelarm, ook toe ie uit stond ???? Op een bepaald moment kwam er een alert (aanzetten dus!!!) dat poort 139 geblokeerd werd voor een pc uit het netwerk Toen effe naar het log en kijken en daar met R-muis toestemming gegeven voor die pc en werken het lokale netwerk….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.