Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk via telefoonlijn?

Anoniem
andre@home
6 antwoorden
 • Hoi,

  mijn vader internet nog via een dialupverbinding, en overweegt ADSL.
  Hij ziet echter op tegen het opnieuw draden trekken, en draadloos wil hij niet (modern, eng).

  Is het mogelijk om LAN via telefoonlijnen te laten lopen? In wezen heb je genoeg aders, mis je alleen de twist in de aders.
  Iemand ervaring hiermee?
 • Het moet kunnen, alleen heb je dan bij mijn weten wel speciale kaarten nodig, en zal het ook niet al te snel zijn.
 • aparte kaarten?
  Ik kan toch gewoon een RJ45 eraan knijpen?
 • netwerk via een "niet" utp kabel is vragen om problemen!

  wat ik in da soort gevallen doe is: via rood blauw de l=ijn naar de pc leggen, daar de splitter en het modem plaatsen (zoodat je direct op de pc aan kunt sluiten, en via de andere twee aders van de kabel de toestelkant van de splitter terugbrengen naar de oorspronkelijke plek.

  dit werkt het beste en het enige wat je nodig hebt is een schroevendraaier een minstens 1 hersencel! moet lukken dus :D

  groeten, Aernout
 • [quote:b5ae4fda56="rolfb"]Is het mogelijk om LAN via telefoonlijnen te laten lopen? In wezen heb je genoeg aders, mis je alleen de twist in de aders.[/quote:b5ae4fda56]Een 100Mbit ethernet verbinding opzetten met telefoondraad kun je wel vergeten; UTP kabel is niet voor niks getwist (beperking storing).

  Ik zou je pa toch proberen te overtuigen van een wireless LAN. Dat is tegenwoordig niks moderns of engs aan; het is nl. hardstikke mainstream.

  Mocht je alsnog dat telefoonlijn verhaal uit willen voeren moet je dit eens lezen: http://computer.howstuffworks.com/phone-network.htm
 • Als je naar de genoemde prijzen kijkt, lijkt het me eerlijk gezegd waanzin om zoiets te installeren. $40-50 voor een enkel 10 mbit kaartje. Voor de prijs van een zo'n kaartje kun je een heel 100 mbit UTP netwerk aanleggen, inclusief hub. Dus HPNA is eigenlijk alleen interessant, als er al een telefoonkabel ligt, en het onmogelijk is een UTP kabel aan te leggen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.