Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

ADSL USB verdelen naar Mac en Win pc.

Anoniem
Mark1967
4 antwoorden
 • [quote:17bb9ae403="rodecx"]Ik heb thuis ADSL internet, met een USB modem. De bedoeling is dat het internet gedeeld wordt, naar een iMac en een Windows pc. Geen van beide pc's mag altijd aanstaan dus een splitter/switch/router oid is vereist.

  Bijkomend probleem is dat de afstand tussen de windows pc en het modem ongeveer 10 meter is.[/quote:17bb9ae403]De makkelijkste oplossing is een ADSL modem router te kopen met een aantal ethernet poorten (meestal 4). Dan kun je standaard netwerkkabels en kaarten gebruiken (die zitten waarschijnlijk al in beide computers) ipv de USB kabel. Dat maakt je USB modem dan overbodig.
 • Ik heb thuis ADSL internet, met een USB modem. De bedoeling is dat het internet gedeeld wordt, naar een iMac en een Windows pc. Geen van beide pc's mag altijd aanstaan dus een splitter/switch/router oid is vereist.

  Bijkomend probleem is dat de afstand tussen de windows pc en het modem ongeveer 10 meter is.

  Ik breek mijn hoofd hier nu al een paar weken over, wat heb ik nodig, wat kan, wat kan niet… Wie heeft de oplossing? Alvast bedankt!
 • Je USB-modem zal vervangen moeten worden door een ethernet-modem, afhankelijk welk type je aanschaft (met of zonder switch) kan je hier je pc en Mac op aansluiten.
 • Bedankt voor jullie snelle reacties. Ik had er nog helemaal niet aan gedacht om het op deze manier te doen, maar het is inderdaad een goede optie.

  Iemand anders nog een alternatief?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.