Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

ADSL naar WiFi zonder computer?

Anoniem
Nike -o- Rama
2 antwoorden
 • Hallo,

  We kunnen thuis geen ADSL krijgen dus moeten we wat anders. De dichtsbijzijnde huishouding met mogelijkheid tot ADSL zit op 500 meter afstand. Zijn toevallig mijn oom en tante. Nu had ik in een eerdere topic al iets over WiFi gevraagd en dat kwam van pas. Maar nu zit ik met het probleem of bij mijn oom en tante hun ADSL signaal ook meteen (zonder computer) op de WiFi richtantenne kan zetten. Want ze hebben geen zin in een computer die dag en nacht draait zeggen ze.

  Dus: Kan ik het ADSL signaal meteen doorsturen naar de richtantenne die naar ons huis seint?

  Dank u!
 • [quote:4295ee77ba="SneakyTact-X"]Dus: Kan ik het ADSL signaal meteen doorsturen naar de richtantenne die naar ons huis seint?[/quote:4295ee77ba]Ja, volgens mij wel. Als je bij je oom en tante een Wifi modem router installeerd (alles-in-1) en daar een richtantenne aan monteerd ipv de standaard antenne en je doet bij je wifikaart in je PC hetzelfde, dan moet dat volgens mij lukken. Je hebt dan dus zowel aan de 'zendende' als aan de 'ontvangende' kant een richtantenne. Dat komt iig het bereik ten goede. Ik moet er wel meteen bij zeggen dat ik geen ervaring ermee heb, maar daar moet op het web een hoop info over te vinden zijn.

  Edit: Hier heb je wat bouwhandleidingen voor een Biquad richtantenne: http://www.xs4all.nl/~tom1572/
  http://wi-fi.dartsplayer.com/bi-quad_dishfeed.html

  Oh ja, ik weet niet of je een vrij zicht hebt op het huis van je oom en tante; obstakels (vooral muren e.d.) zijn van nedelige invloed op de ontvangstkwaliteit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.