Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

NIC probleem

Anoniem
jolo
4 antwoorden
  • Hallo,

    Ik heb net een SMC1233A-TX in iemands computer gezet.
    Nu verliep de installatie vlotjes, maar er is totaal geen netwerkverkeer mogelijk met deze kaart !

    Ik heb al veel meer netwerkkaarten geinstalleerd, echter deze bezorgd mij kopzorgen.
    Alles lijkt goed te zijn.
    Wanneer je de NIC op het netwerk aansluit begint het ledje op de kaart te branden.
    Hij ontangt echter geen ip en dergelijke van de DHCP server.

    Daarom heb ik hem tijdelijk op handmatig gezet met geldige instellingen.
    Als ik dan het ip pin heb ik 100% packetloss.
    Er is dus totaal geen dataverkeer met die kaart mogelijk.

    Mag ik hieruit aannemen dat deze kaart kapot is, of zie ik wat over het hoofd ?
  • systeem gegevens graag +
    zet alle ipconfig of winipcfg gegevens eens hier neer.
    Dus geen geel uitroepteken in "hardware"?
  • Nee, de driver is juist geinstalleerd en nergens waarschuwingen of iets dergelijks.
    De juiste protocollen zijn geinstalleerd, namelijk TCP/IP en Client for Microsoft Netwerken.
    De kaart lijkt gewoon te functioneren, want zodra je een utp kabel inplugd gaat het ledj ook branden.

    En ping naar 127.0.0.1 gaat goed, een ping naar ip 192.168.1.40 (wat ik hem nu tijdelijk statisch heb toegewezen) gaat ook goed vanaf de betreffende computer.
    Echter vanaf de overige computers in het netwerk levert 192.168.1.40 een 100% packet loss op.

    Eerst had ik alles op automatisch staan, want ik heb een functionerende DHCP server draaien.

    Wat voor informatie kan ik meer geven ?
    De kaar heeft totaal geen contact met de rest van het netwerk
    Wanneer ik een renew opdracht geef met ipconfig of winipcfg dan krijg ik na verloop een error met de mededeling dat er gen DHCP server actief is…, nou die is er dus wel degelijk.
  • Het ligt echt aan de netwerkkaart, want ik heb er nu een 3com naast geplaatst en die krijgt wel een ip toegewezen van de DHCP server, ik kan deze wel vanaf elke netwerk pc pingen.
    Beide kaarten hebben exact de zelfde instellingen…, is die SMC kaart kapot of zie ik iets over het hoofd ?

    Zelf vermoed ik dat er iets kapot is…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.