Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Handhelds of GSM draadloos naar centrale pc.

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik ben bezig om een systeem op te zetten in een zorg- c.q verpleegcentrum. De zorgdossiers dienen gedigitaliseerd te worden, en ieder verzorger/ster loopt met óf een handheld of een gsm rond waarmee er direct contact gezocht kan worden met de centrale pc waarin alle dossiers zijn opgeslagen. Iemand een idee wat het minst kost en toch goed realiseerbaar is? Het budget is klein, helaas.
 • waarom zet je niet op iedere afdeling 1 pc neer waarmee de verpleging dossiers kan opvragen?

  d.
 • Dat is ook inderdaad wat er gaat gebeuren, maar in noodsituaties moet er in de dossiers gekeken kunnen worden vanaf de kamer van de patiënt. Bij voorbeeld bij reanimatie, of acute medicijntoediening. In de oude situatie zijn de dossiers op de kamer van de patiënt.
 • Als het budget klein is, dan is het waarschijnlijk ook een flinke kostenpost om iedereen van een handheld of bruikbare gsm te voorzien.

  Mijn pa werkt op een school en als ik zie hoe vaak die gratis of heel goedkoop oude pc's krijgen van bedrijven e.d….
  Je hebt maar weinig nodig als pc. Een oude 486 voldoet al prima op zich. Evt booten vanaf een flop of netwerk.
  Het ligt er natuurlijk maar net aan hoeveel pc's je nodig gaat hebben of het te doen is. :)
 • Er werken tegelijkertijd maar drie mensen op de afdeling. Die personen dienen dus een gsm of handheld te hebben. Wat is het goedkoopst? De pc heeft alleen een netwerkkaart voor draadloos nodig.
 • Dan is een handheld of gsm waarschijnlijk goedkoper ja.
  Die draadloze netwerkkaartjes zijn ook niet echt goedkoop.
 • [quote:4401bb27d7="Henk Bakker"]Dat is ook inderdaad wat er gaat gebeuren, maar in noodsituaties moet er in de dossiers gekeken kunnen worden vanaf de kamer van de patiënt. Bij voorbeeld bij reanimatie, of acute medicijntoediening. In de oude situatie zijn de dossiers op de kamer van de patiënt.[/quote:4401bb27d7]

  Worden bij jou mensen in het verpleegcentrum nog gereanimeerd? :lol:
  Sorry, sorry, zonder dollen nu. Deed me namelijk denken aan de berichtgeving in de Telegraaf van eergisteren.

  Afijn, drie mensen krijgen een handheld. Dat lijkt me best te doen. Dit is zeker voor de nachtdienst? Als je er drie tegelijk koopt lijkt mij een korting trouwens wel op zijn plaats (bij de betere computerwinkel). Verder moet je natuurlijk ook een accesspoint naast de server.

  Je had het over verschillende afdelingen. Ik neem aan drie ( drie mensen namelijk) afdelingen. Als die afdelingen bovenelkaar liggen, heb je een redelijke goede accesspoint nodig. Plafonds zijn namelijk echte stoorzenders.

  d.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.