Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Bluetooth Pairing/Netwerk

Anoniem
Yorin
2 antwoorden
 • Hallo! Het zit zo… Ik heb drie Bluetooth Devices, een normale PC met Dongle, een mobiele telefoon (Motorola V525) en een Acer Travelmate laptop met ingebouwde Bluetooth.

  Wat ik wil doen… Ik wil een netwerk verbinding maken tussen de Laptop en de PC. De PC en de Telefoon werkten altijd al goed samen, maar nu wil geen van beiden samenwerken met de Laptop (kinderachtig). Ik krijg de Pairing niet voor elkaar bij de laptop, hij kan niets sturen en niets ontvangen. Hij ziet de andere devices wel.

  Uiteindelijk wil ik de breedbandverbinding op de PC beschikbaar maken op de laptop zodat ik op beide computers een vorm van internet heb, draadloos op de laptop. Op termijn wil ik een draadloos netwerkje aanleggen maar daar heb ik nu geen geld voor.

  Maar wat ik me nu afvraag, hoe werkt de pairing precies en hoe krijg ik m'n laptop gepaired? (een probleem wat ik met m'n mobiel nooit had). En is een Bluetooth netwerk hetzelfde idee als LAN? Met dezelfde diensten en mogelijkheden?

  Ik ben al de zoveelste die is verwikkeld in een Bluetooth dilemma, ik hoop dat iemand me kan helpen :wink:
 • Ik heb uren en uren zitten knoeien om mijn foon te laten praten met mijn Travelmate.
  Echter, ik heb geen flauw benul meer van hoe de uiteindelijke communicatie tot stand is gekomen. Pairing was idd ook een groot probleem. Ik ben er inmiddels wel achter dat je eerst op de notebook een random wachtwoord moet invoeren en daarna op je foon.

  Ik ben blij dta het nu werkt, heb een herstelpunt gemaakt en verder laat ik het maar zo. Geen zin meer in uren geknoei.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.