Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wireless router als accespoint gebruiken

Anoniem
Dilbert
18 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar een Wirreless Access Point, maar het overgrote deel van de producten die ik tegenkom zijn gelijk ook routers.

  Zou ik die gewoon met de WLAN (internet/uplink) poort aan kunnen sluiten op de zwitch van mijn huidige netwerk?

  Dus zeg maar de router als gewoon Access Point gebruiken?

  Of is het handiger/ makkelijker (beter?) om gewoon een Access Point aan te schaffen?
 • Als je een prima bedraad netwerk hebt, en je gaat dat in de toekomst niet uitbreiden, dan zou ik een accesspoint aan je switch hangen.

  Heb je een router voor de switch, of een modem dat al internet deelt? Dan lijkt het mij dubbelop om nog een router te nemen. Qua prijs maakt het tegenwoordig niet meer uit, dus daar hoef je het niet voor te laten.
 • [quote:333b773ced="Dilbert"]Als je een prima bedraad netwerk hebt, en je gaat dat in de toekomst niet uitbreiden, dan zou ik een accesspoint aan je switch hangen.
  [/quote:333b773ced]

  Ik heb een prima bedraad netwerk met 24p 10/100 mbit switch, en dat ben ik niet van plan uit te breiden, ja, met een WAP.

  [quote:333b773ced="Dilbert"]
  Heb je een router voor de switch, of een modem dat al internet deelt? Dan lijkt het mij dubbelop om nog een router te nemen. Qua prijs maakt het tegenwoordig niet meer uit, dus daar hoef je het niet voor te laten.[/quote:333b773ced]

  Ja ik heb al een router voor de switch, dus ka het is dubbelop, maar KAN het? Als ik gewoon een 2ehands router+WAP in plaats van ALLEEN WAP koop, dat ik die router+WAP gewoon aan mijn switch hang?
 • zit met hetzelfde vraagstuk als onze haan :wink: . dus ga ik dit topic goed volgen.

  Is het makkelijk, stappenplan of zo ?
 • Het kan zeker. Heb het hier draaien.

  Router met ingebouwde switch en nog een switch. Daarna nog een router + ingebouwd AP gekocht met het id de eerste te verkopen. Ontvangst bleek op de plekken waar ik wilde gaan zitten nogal laag. Heb toen de router met AP via een van de lanpoorten op het netwerk aangesloten en gebruik hem nu als los AP met meteen ook nog een extra switch erbij.
  Instellingen router met AP:
  - Aansluiten via LANpoort op het netwerk.
  - DHCPserver uitschakelen.
  - Vast intern IP geven zodat ik altijd nog bij het configscherm kan.
  - Draadloos naar wens instellen en het werkt hier prima.
 • [quote:b26715da66="Sjoerd Boerhout"].

  - Aansluiten via LANpoort op het netwerk.
  - DHCPserver uitschakelen.
  - Vast intern IP geven zodat ik altijd nog bij het configscherm kan.
  - Draadloos naar wens instellen en het werkt hier prima.[/quote:b26715da66]

  welk merk gebruik je ? Bij mijn zwager ongeveer hetzelfde gedaan, WIFI werkt de rest niet zo, maar zijn setup is verkeerd. Dus weet (wist) niet of het wel zo goed kan.

  Vraag : intern IP adres vd AP, bedoel je die je in het config scherm ervan opgeeft ? Daar had ik een probleem mee, want als ik weer in het config scherm wou, moest ik de AP (medion) eerst resetten.
  Volgens mij kwam (komt) dat omdat het IP adres voor de config buiten de range lag van de dhcp server van de gewone router.
  Graag tips,advies of voorbeeld hiervan svp :wink:
 • En als ik dan toch voor een gewoon WAP ga, nog tips?

  Ik wil zowiezo een 802.11G dus 54 mbit.

  Dan heb ik de keuze tussen:


  3COM 3CRWE454G72 Officeconnect Wireless 11G Accespoint
  € 75,69

  Asus WL-300g Access point (54 Mbps)
  € 72,-


  Conceptronic C54AP Access Point (54Mbps)
  € 62,39
  01-09

  Linksys Access Point 54Mbit WAP54G
  € 68,37


  Het gaat me vooral om het bereik binnenshuis en ik neig toch naar de 3com, net zoals ik voor printers naar HP neig…
 • [quote:78215b76e3="Bosje"]welk merk gebruik je ? [/quote:78215b76e3]

  Ik heb een Draytek 2200WE als AP.

  [quote:78215b76e3="Bosje"]Vraag : intern IP adres vd AP, bedoel je die je in het config scherm ervan opgeeft ?[/quote:78215b76e3]

  In de router kan ik een intern en extern ip opgeven. Extern gebruik je toch niet dus daar hoef je niks aan te doen. Het interne ip heb ik een plek in de range van me netwerk gegeven. Via dat ip kan ik dan dus in het configpanel van de router komen. Dat interne ip zou dus normaal de gateway worden van de aangesloten computers als hij dienst zou doen als router.
 • // sjoerd : SNap dat je de AP een vast ip adres geeft in de range van
  het interne netwerk. Echter je hebt DHCP server vd router. Dia gaat hem toch ook een IP geven, waardoor ie 2 ip adressen heeft ((ik kies er een zodanig (de hoogste) dat ie niet een ip adres van de pc's krijgt))

  Of zie ik het verkeerd (ben geen netwerk specialist)
 • Een mogelijkheid is om de router 'gewoon' geen DHCP te laten gebruiken en op alle pc's en het AP gewoon een vast ip in te stellen.

  Dat vind ik persoonlijk zowiezo veel handiger / netter.
 • [quote:f324ee0371="S0epkip"]Een mogelijkheid is om de router 'gewoon' geen DHCP te laten gebruiken en op alle pc's en het AP gewoon een vast ip in te stellen.

  Dat vind ik persoonlijk zowiezo veel handiger / netter.[/quote:f324ee0371]

  yep, alleen bij mij thuis worden soms ook notebooks aangesloten en dan is het in mijn geval niet handig
 • [quote:8ba456c111="S0epkip"]Asus WL-300g Access point (54 Mbps) € 72,-[/quote:8ba456c111]

  72,- euro!!?? :o ik voel me echt belazerd. accesspoints worden nu echt spotgoedkoop. ik betaalde er bijna een jaar geleden keihard 98,- voor.
 • Ik heb zelfs nog €200 betaald voor de mijne en dat is een 11 Mbit….. dus. :)

  [quote:97d1035fc5="Bosje"]// sjoerd : SNap dat je de AP een vast ip adres geeft in de range van
  het interne netwerk. Echter je hebt DHCP server vd router. Dia gaat hem toch ook een IP geven, waardoor ie 2 ip adressen heeft ((ik kies er een zodanig (de hoogste) dat ie niet een ip adres van de pc's krijgt))

  Of zie ik het verkeerd (ben geen netwerk specialist)[/quote:97d1035fc5]

  Hij kan niet via DHCP een intern ip krijgen. Dus ik moet hem wel vast doen.
  Het is en blijft een router en die is er in mijn geval iig niet voor gemaakt om van een andere router een ip te krijgen.
  Ik werk thuis met de reeks 192.168.1.x
  De router deelt ip's uit vanaf nr 10.
  De eerste 10 heb ik dus vrij beschikbaar en voor dit soort dingen neem ik een vast ip. Dan hoef ik me ook nooit af te vragen welk ip hij nu weer heeft.
 • // sjoerd thanks!!! :lol:
  Dus heb ik het met die medion bij mijn zwager toch goed gedaan .

  Dat wordt dus op de HCC dagen dus een accespoint en een usb-wifi.
  Nog goede merk typen (niet te duur?) aan te bevelen ????
 • Ben zelf erg tevreden over mijn draytek. Heb verder niet echt ervaring met anderen.
  Lees wel altijd goeie verhalen over die Linksys die laatst ook nog in de C!T besproken werd. Waar andere firmware met meer functies voor te krijgen was enzo.
 • En wat is nou een goed AP?

  Goed bereik binnenshuis, ik denk dat ik de 3com neem, kan daar trouwens ook een externe antenne op nog? Ik weet wel dat de antennetjes gewoon achterop het AP geschroeft (denk ik?) zijn..
 • En ik ben erg tevreden over mijn D-link AP…
 • Ik ben nu sinds een maand in het bezit van een mooi centrino laptopje en nou wil ik mijn bestaand lan netwerk uitbreiden met een draadloos gedeelte. Ik heb een modem ( ingebouwde router ) met daaraan een switch. Nu wil ik dus een draadloos accespoint op de switch zetten. Ik hoop dat er nog enkele reacties kunnen komen van mensen die een accespoint hebben en wat over het bereik kunnen vertellen. Met name in beton huizen. Alvast bedankt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord