Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Router en switch willen niet samen

Anoniem
Bosje
5 antwoorden
  • Er was een netwerk waarvan de Internetverbinding werd gedeeld door een PC met daarop Winroute draaiend. Internet prima, netwerkverbindingen tussen de PC's onderling ook prima.
    De configuratie was als volgt: kabel vanuit modem in eerste netwerkkaart
    van de Winroute PC, vanuit de tweede netwerkkaart van die PC naar een switch, vanuit die switch naar div. PC's en hubs. Alles werkte prima.
    De bewuste PC begon storingen te vertonen, dus een router met ingebouwde switch aangeschaft. De PC vervangen door de router en de configuratie verder ongewijzigd, dus modem->router->switch->PC's.
    Alle op de switch aangesloten PC's hebben nergens meer verbinding mee.
    Alleen rechtstreeks op de router aangesloten computers hebben netwerkverbindingen.
    Iemand enig idee?
  • geef wat meer info : hoe heb je hem nu aangesloten, hoeveel pc's op router hoveeel op swicth. Staan de lampjes aan ? Hoe heb je ze verbonden, dus welke poort naar welke. Wat voor kabel gebruikt ?

    Zou ook leuk zijn om merk-type aan te geven.

    Zou gewoon moeten werekn, gok erop dat je het verkeerd heb aangesloten
  • Router Eminent 4013, switch Sweex 8ports 10/100.
    Er is één Pc rechtstreeks op de router aangesloten en verder alleen de switch. De laatste heeft autodetectie maar ik heb de kabel vanaf de router al in verschillende poorten gezet zonder enig effect. Alle lampjes, zowel op de router als op de switch branden (degene die moeten branden).
    Kabels (straight) zijn goed, althans als de hardware router wordt vervangen door de Winroute PC werkt alles prima. Ik heb al kontakt
    gehad met de helpdesk van Eminent (waar ik trouwens keurig ben behandeld) maar die hebben, na alles met mij te hebben nagelopen,
    geen verklaring voor het niet werken.
    Als ik de PC, die rechtstreeks op de router zit weghaal, verandert er niets.
    De switch al vervangen door een hub: geen enkel resultaat.
  • Normaliter wordt ie zo aangesloten :
    UTP kabel in poort4 van de router. Andere kant vd utp kabel in de UPLINK van de swicth. Deuplink is geshared met de utp er direct naast, meestal poort8 of poort4. Deze mag je niet voor PC's gebruiken.

    Doet ie het zo ?
    Heb je winroute wel gedeinstalleerd ? (dubbele dhcp ?) en de ip adressen vrijgegeven ?
  • De Winroute PC is helemaal verwijderd. Alle kabels juist aangesloten, maar het werkt nog steeds niet.
    Begin wel een idee te krijgen: de kleurvolgorde van de aders in de UTP kabels is niet overal de standaard voorgeschreven (wel kleur op kleur
    aan beide einden uiteraard). Met de software router werkte het wel maar misschien is de samenstelling van de datapakketjes dan anders als wanneer een hardware router wordt gebruikt?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.