Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerkproblemen in XP Pro

Anoniem
Malfidus
8 antwoorden
 • Het volgende is er aan de hand:
  Twee pc's (Hemel en Aarde) zijn via een modem/router met elkaar verbonden. Hemel maakt contact met Aarde en kan alle aangegeven mappen bewerken.
  Andersom lukt niets. Bij het gebruik van de wizzard Netwerklocatie toevoegen zie ik in bij het opgeven van het adres in microsoft netwerken mijn netwerk 'Thuis' staan. Dit uitgeklapt staan Hemel en Aarde onder elkaar. Bij Aarde is alles te zien maar Hemel is niet bereikbaar.
  Ook als ik in 'uitvoeren' het commando \\Hemel geef krijg ik geen contact maar een foutmelding die iets zegt over het ontbreken van rechten en dat ik naar de netwerkbeheerder moet stappen.

  Kortom ik krijg maar geen contact van de ene pc met de andere, andersom wel.
  Wie weet hier een oplossing voor? Bij voorkeur zonder dat ik de Hemel -waar het probleem zit omdat ik deze onlangs geheel nieuw heb geinstalleerd- van een nieuwe setup moet voorzien? Dit probleem is er dus sinds de herinstallatie van XP op Hemel, daarvoor werkte alles naar wens.
 • Heb je bij Hemel wel iets 'gedeeld'?
 • [quote:751b9ea918="Basa"]Heb je bij Hemel wel iets 'gedeeld'?[/quote:751b9ea918]

  Jazeker :wink:
 • Bij allebei is eenzelfde gebruiker met zelfde wachtwoord aangemaakt? Rechten staan op beide machines voor de gebruiker goed?
 • [quote:3cb6d07725="Sellis"]Bij allebei is eenzelfde gebruiker met zelfde wachtwoord aangemaakt? Rechten staan op beide machines voor de gebruiker goed?[/quote:3cb6d07725]

  Ik werk niet met wachtwoorden. Bij de vorige configuraties was dit niet nodig. Als daar de oplossing in zit zou ik graag daar ergens de uitleg over zien.
  Wat betreft de rechten bij het delen heeft 'Iedereen' dezelfde rechten. Hoe zou ik dit dan moeten instellen?
 • In ieder geval moet de gebruikersnaam hetzelfde zijn op beide systemen. Rechten geef je door in de eigenschappen van de map op het tabblad beveiliging aan te geven wie wat mag. Het is dan wel handig dat je eenvoudig delen uit hebt staan. Dit kan je uit en aanzetten in menu extra van verkenner - mapopties - weergave - eenvoudig delen van bestanden

  Suc6
 • [quote:c0741745d2="Sellis"]In ieder geval moet de gebruikersnaam hetzelfde zijn op beide systemen. Rechten geef je door in de eigenschappen van de map op het tabblad beveiliging aan te geven wie wat mag. Het is dan wel handig dat je eenvoudig delen uit hebt staan. Dit kan je uit en aanzetten in menu extra van verkenner - mapopties - weergave - eenvoudig delen van bestanden

  Suc6[/quote:c0741745d2]

  Eenvoudig delen staat uit.

  Wat ik wel vreemd vind (en wat er mogelijke mee te maken kan hebben) is dat in Hemel (waar geen contact mee te krijgen is) twee lanverbindingen staan. Een 1394 en een 3Com. De aansluiting zit Mobo onboard. De 1394 staat uitgeschakeld en de 3 Com aan. Met de wizard die ik net noemde moet je op een bepaald punt een keuze maken welke lanverbinding je wilt gebruiken en ik geef dan de 3Com op. Voordat ik de procedure dan definitief doorvoer krijg ik een overzichtje waar in staat dat de internetverbinding via de 3Com loopt en de lan via de 1394. Vervolgens werkt het netwerk wel zoals hierboven omschreven. Op Aarde zit een Lankaartje.
  Alle firewalls zijn uitgeschakeld, ook die van XP.

  Ik dit netwerkje aangemaakt met de wizard voor het thuisnetwerk. Daarbij heb ik de configuratie gekozen die bij mijn situatie hoort (modem/lan - meerdere pc's) Deze procedure verliep probleemloos en ik heb met de diskette die ik kon aanmaken de andere pc geconfigureert.

  Aan wie geef ik rechten? Aan 'iedereen'?
  Waar geef ik een gebruikersnaam aan?
 • 3Com is inderdaad een netwerkkaart. 1394 is geen netwerkkaart maar firewire.

  Gebruikers aanmaken: in configuratiescherm gebruikersaccounts
  Rechten geef je aan diegenen die de rchten op de map hebben. Dat kan iedereen zijn, maar kan ook maar 1 gebruiker zijn. Wat jij wilt. Diegene die in die map moet kunnen komen moet uiteraard recht hebben om dat te doen.

  Suc6

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.