Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Hoe spoort ik een WiFi kaart op zonder basestation?

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Afgelopen vrijdag is er een laptop gestolen uit de auto van een van mijn medewerkers. Het verhaal wat hij verteld is echter zo vreselijk vaag (dat vindt ook de politie) dat ik er een errug naar gevoel aan over houd. De laptop heeft een ingebouwde draadloze netwerkkaart, mijn vraag is: kan ik deze kaart opsporen, met bijvoorbeeld mijn eigen laptop? De netwerkkaart is niet in de Ad-hoc modus geconfigureerd, maar zendt naar mijn mening wel uit…
 • [quote:d40ed8dfb2="MarcoRoos"]De laptop heeft een ingebouwde draadloze netwerkkaart, mijn vraag is: kan ik deze kaart opsporen, met bijvoorbeeld mijn eigen laptop? De netwerkkaart is niet in de Ad-hoc modus geconfigureerd, maar zendt naar mijn mening wel uit…[/quote:d40ed8dfb2]In theorie misschien via een of andere manier wel, in de praktijk: Nee.

  Die kaart kan dan wel signalen uitzenden, maar dan moet je natuurlijk wel toevallig in de buurt van dat ding komen om überhaupt een signaal op te vangen (binnen een straal van pakweg 100 meter). Daarnaast, als je eenmaal een signaal oppakt, hoe weet je dan dat het van de betreffende laptop komt? De enige manier om met 'aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid' die kaart te achterhalen is aan de hand van het MAC adres. En zelfs dat is te spoofen.

  Een snuggere Wifi gebruiker gebruikt ook nog eens encryptie, dus de kans dat je uit opgevangen signalen bruikbare informatie weet te distileren is - zonder FBI achtige toestanden - zo goed als nihil.

  Vergeet dat hele plan maar, wat je vindt dat ding nooit terug aan de hand van de wifi kaart. Jammer, maar helaas.
 • eens met onze kapitein :

  Dat wordt dus gewoon de notebook claimen bij de verz mij indien je medewerker zich aan de voorschriften heeft gehouden bij transport.
 • Was ik al bang voor, maar die medewerker die dat ding gejat zou kunnen hebben is zo snugger niet….(vraag me niet hoe hij dan medewerker is geworden….daar lig ik ook wakker van :-) ). En de voorschriften heeft hij natuurlijk ook niet gevolgd, want zn autoraampje stond open.

  Heeft een van jullie enig idee waarmee ik het op zn minst zou kunnen PROBEREN?
 • veel akties gaan al snel over tot uitlokmethodes:
  ik heb geen idee waar de wettelijke grens hiervan ligt.
  Bijv. mag je naar zo iemand een hotmail mailtje sturen onder een nickname met het verzoek de laptop bij dat bedrijf anoniem (te laten) in te leveren …..???
  Een neutrale flyer maken met enkele de melding van het diefstal plus foto's van de laptop en die bij alle medewerkers en hun partners te laten bezorgen…
  Het terechte bezwaar van ongegronde poging tot een verdachttmaking ligt op de loer.
  dat kan de sfeer in het bedrijf wel verpesten en dat kost meer dan een laptop vrees ik…
  Kortom ga niet te kort dor de bocht en laat het eventueel door een deskundige bekijken zodat wellicht je zelf niet in het beklaagdenbankje komt te zitten wegens een valse beschuldiging…
  Dan zijn de rapen helemaal gaar….
 • maar hij is toch al ontslagen. En ik rij alleen maar door de straat. Recherche verdenkt hem ook, 't enige wat ik op t buro ga vertellen (als ik hem vind) is dat ik zeer sterke vermoedens heb dat de laptop nog in z'n bezit is. Die hebben mij al verteld dat ze gaan kijken.
 • Uitlokken blijft uitlokken, ontslagen of niet….
  Plus als zijn oude collega's de geur krijgen van een vermeende jacht… kan de wal het schip keren.
  Tegen het rijden in een straat kan waarschijnlijk geen bezwaar zijn… ;)

  PS:
  [quote:9b53f3e821="MarcoRoos"]Afgelopen vrijdag is er een laptop gestolen uit de auto [b:9b53f3e821]van een van mijn medewerkers[/b:9b53f3e821]. …[/quote:9b53f3e821] waarmee wij al op het verkeerde been gezet worden…. immers het moet zijn:
  [b:9b53f3e821]"een van mijn ex-medewerkers"[/b:9b53f3e821] :(
  want:
  [quote:9b53f3e821="MarcoRoos"]maar hij is toch al ontslagen. [/quote:9b53f3e821]
  Of dit terecht of niet terecht is is niet aan mij om te beoordelen…
 • Sorry verkeerde topic :oops:
 • Volgens mij moet het lukken om met een packet sniffer als Ethereal en een Wireless kaart die je in promiscuous mode kunt draaien te kijken wat er zich op wireless niveau bevindt.

  Daarnaast zijn er apparaten, zoals de "Airmagnet" waarmee je zeker het MAC adres kunt opsporen dat in de kaart is ingesteld. Denk alleen dat zo'n apparaat duurder is dan een nieuwe laptop, maar als de software er voor Windows CE is zal ook wel iemand een alternatief bedacht hebben op win of lin…

  Ik zal eens wat testen met Ethereal, laat nog wel wat weten als je wilt
 • Excuses, ik vergis mij… Voor het scannen met Ethereal moet je wel op hetzelfde netwerk zitten.

  Ik heb nog even verder gekeken en kom voor PC's "netstumbler" tegen als programma dat access points kan vinden, maar ik kan daar geen "client" wlan kaartjes mee vinden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.