Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Belkin F5D7230-4 en WPA

Anoniem
rev
2 antwoorden
  • hallo forummers,

    reeds enige tijd geleden probeerde ik de WPA beveiliging op mijn notebook in te stellen. (ik heb een vaste pc en het notebook). Via mijn wireless dsl gateway router van Belking maak ik met beide pc verbinding met het internet en via bestands en printerdeling met elkaar.

    Toen ik de WPA in wilde stellen lukte het niet om verbinding te krijgen. Volgens Belkin lag dit aan Microsoft en moest ik op SP2 wachten, aangezien hun daar met de betaversie hadden getest en het toen werkte.

    Vol goede moed SP2 geinstalleerd en alles draait als vanouds. Totdat ik ging proberen om de WPA te activeren. De vaste pc lukt deels (deze is via een netwerkkabel op de router aangesloten). Hiermee kan ik internetten, maar krijg ik geen toegang tot de bestanden op het notebook.

    Op het notebook kan ik niet internetten en krijg ik geen toegang tot de desktop. Zoals Belkin had beloofd lijkt de WPA nu wel te werken. Het knopje onderin de taakbalk is nu groen en zegt ook dat de verbinding uitstekend is. Echter bij het netwerkicoontje staat een geel/ zwart uitroeptekentje met de melding dat er een ongeldig IP adres is toegewezen. Als ik op herstellen klik blijft het ook hangen op het "verversen van het IP adres"

    Moet ik soms ergens een extra instelling maken? :(

    hoop dat mijn verhaal duidelijk genoeg is.
  • heb vandaag een mailtje van belkin gehad. Daarin werd uitgelegd welke volgorde ik moest hanteren. Eerst onbeveiligd installeren, dan op de router de beveiliging instellen en dan op het notebook. Werkte toen prima. Echter als ik de notebook opnieuw opstart heb ik weer hetzelfde probleem dat er geen netwerkadres wordt toegekend. Ook handmatig de wpa sleutel invoeren heeft dan geen zin meer.

    Iemand hier ervaring mee. Misschien ergens een instelling ofzo?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.