Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

[WLAN] Verbindingsproblemen 3Com router en ASUS pci kaart

Ik ben in het bezit van een "3Com OfficeConnect ADSL Wireless 11g Firewall Router (54 Mbps)" en heb hem zo ingesteld dat hij een beveiligde 128bit verbinding met WEP sleutel de ether in stuurt. Internet wordt van het provider modem doorgelust op de ingebouwde switch, het router figureert dus alleen als acces point. Ik een tijdje gewerkt met een "3Com 54Mbps Wireless 11g USB Adapter", wat prima werkte en een verbinding opleverde van 46% (het signaal moet van de begande grond naar de zolder). De verbinding was stabiel en internet deed het naar behoren. Ook hier viel de verbinding wel eens weg, maar in geen verhouding tot hoe vaak dat bij de Asus kaart gebeurde (lees verder). Nu heb ik een "Asus Wireless LAN PCI Adapter WL-138G" kaart, en gaat het mis. De verbinding ziet hij meestal wel, en bij het opstarten maakt hij altijd direct verbinding en heb ik gegarandeerd 1 minuut internet. Daarna krijg ik van Windows meldingen dat de verbinding is weggevallen, en moet ik hem handmatig via de Asus software herstellen. Dat lukt soms niet eens, met meldingen over een verkeerd SSID of WEP sleutel. Deze staan dan beiden 100% zeker goed ingevuld, en met diezelfde instellingen kan dan een moment later weer wel verbinding worden gemaakt. Internet werkt dan echter al niet meer en ook die verbinding houdt maar een minuut of wat stand. De netwerk statistieken in de Asus software (Frame transmitted/recieved en Frame error) staan dan allemaal op 0, hoewel er wel een verbinding mogelijk is met het configuratie adres van de router. Enorm verwarrend en frustrerend allemaal, en ik weet niet waar ik dit toe kan herleiden. Aan het router ligt het niet, aangezien de USB adapter wel een verbinding kan houden. Wellicht komt het omdat 3com/3com beter samenwerkt dan 3com/Asus, maar ik wil de Asus kaart toch graag werkend hebben. Ik heb de channels al eens veranderd, ik heb de DCHP server op het router al eens in- en uitgeschakeld, maar het maakt geen verschil. Als ik het router boven op de PC zet is vanzelfsprekend de verbinding beter (92%) maar ook dan knalt hij er systematisch uit op de Asus kaart. Heeft iemand tips wat ik kan proberen om dit op te lossen? :wink:

Anoniem
mosymuis

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord