Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Probleem Netwerk aanleggen..

Anoniem
harten koning
4 antwoorden
 • Hoi,

  Ik wordt er zo onderhand behoorlijk moedeloos :evil: van ..
  Ik wil graag met de volgende apparaten een netwerkje opbouwen.
  Gaat om een us robotics router/wireless accespoint (8054) i.c.m. speedtouch 510.
  Graag wil ik op mijn computer beneden een internetverbinding opzetten met behulp van de 2 bovenstaande apparaten.
  Als ik alles fysiek heb aangesloten….utp kabeltje computer naar lan aansluiting robotics en een utp kabeltje van speedtouch naar wan aansluiting robtics begint de ellende met allerlei instellingen waar ik een total NOOB :cry: in ben.
  Mijn vraag is zowie zo of het uberhaupt wel mogelijk is om die robtics met het modem te laten communiceren ( had gelezen dat de speedtouch ook een router ingebouwd heeft en dat er dan 2 routers op 1 netwerkje gaan draaien??)
  Ik laat voorlopig alles op automatisch ip (dhcp) staan en de apparaten functioneren, wanneer deze niet met elkaar zijn verbonden, prima….
  Ik heb beide apparaten gepingt en dat gaat prima…(mits onafhankelijk verbonden)
  Moet ik bijv een router uitschakelen?? (zo ja Hoe??)
  Op de site van robotics (http://www.usr.com/support/8054/8054-ug/three.html) zijn alle schermen terug te vinden van het accespoint.

  Alvast bedankt voor het meedenken…
 • Het is mogelijk een router met de modem te laten communiceren. Ik heb hier dezelfde modem staan icm een Sweex router. Wat je moet doen is eerst op alle computer waarop je internet wilt de modem installeren, dus zonder dat de router ertussen staan. Als dan het internet werkt zet je de router ertussen en installeer je de router zoals beschreven in de handleiding. Dan zou het moeten werken, al weet ik niet hoe dat bij de robotics gaat, maar bij mij werkt het prima.
  Er zit inderdaad ook een router in de modem en ook een firewall wat lastig kan zijn om poorten open te zetten, mocht dat nodig zijn. Het is mogelijk om de firewall van de Speedtoucht uit te schakelen zodat je alleen gebruik maakt van de firewall van de router. Ik heb dat ook gedaan met hulp van de helpdesk van Speedtouch, weet inmiddels niet meer hoe het moet maar ik zou zeggen neem eens contact op met de helpdesk.
 • [quote:b9e2942456="harten koning"].
  Als ik alles fysiek heb aangesloten….utp kabeltje computer naar lan aansluiting robotics en een utp kabeltje van speedtouch naar wan aansluiting robtics begint de ellende met allerlei instellingen waar ik een total NOOB :cry: in ben.
  Mijn vraag is zowie zo of het uberhaupt wel mogelijk is om die robtics met het modem te laten communiceren ( had gelezen dat de speedtouch ook een router ingebouwd heeft en dat er dan 2 routers op 1 netwerkje gaan draaien??) [/quote:b9e2942456]Ja het kan werken. Makkelijker is het om gewoon de 510 als DHCP server te gebruiken en niet in de WAN maar de LAN te stoppen. De router die gekoppeld is aan de WAN poort die hoef je niet persé te gebruiken. Later zou je dat eventueel als je dat wilt alsnog opnieuw kunnen proberen.
 • Okee….heb nog wat meer kennis opgedaan en kom uit op dhcp spoofing.
  Heb dit uitgevoerd en van alles ingesteld maar ik raak dan de weg een beetje kwijt wat betreft mijn instelling in de robotics..
  Ik zie dat ik een internetverbinding heb maar het opvragen van een url is er niet bij :roll:
  Ik heb de (robotics) router (na het spoofen) op static gezet en daar alle gegevens ingezet die ik verkreeg na het commando ipconfig/all toen ik de speedtouch als enig apparaat had aangesloten..(zonder de robotics) Daarna de robotics aangesloten maar helaas..alles lijkt goed ingesteld maar het internet opgaan is er niet bij…
  Ik kijk nog even verder wat betreft dat spoofen en anders….gaat alles op marktplaats want kost me nu 2 weken om het voor elkaar te krijgen..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.